Nieuws Kempen Starter van de week: coach Inge Iemants neemt stress weg

Starter van de week: coach Inge Iemants neemt stress weg

Starter van de week: coach Inge Iemants neemt stress weg

inge iemantsInge Iemants uit Geel werkte acht jaar in een bedrijf als operationeel leidinggevende waarbij ze een 80-tal mensen aanstuurde naar planning en ook verantwoordelijk was voor het personeelsbeleid. “Mensen kwamen met al hun problemen naar mij, zowel professioneel als privé, en ik vond het zeer boeiend om die mee op te lossen.” De komst van kinderen deed haar uitkijken naar een andere job dichter bij huis, maar uiteindelijk koos ze net voor de jaarwisseling voor een eigen zaak: stress- en communicatiecoach voor particulieren en bedrijven. “Mensen coachen is mijn passie”, zegt ze.

“Bij particulieren hoor ik vaak dat ze wel gelukkig zijn maar dat er toch iets ontbreekt in hun leven. Bij bedrijven gaat het dan over stress op de werkvloer en het gevoel tijd te kort te hebben”, legt Inge Iemants uit.

Ze brengt haar coachingactiviteiten aan de man onder de merknaam Breinvoer. “Met bedrijven ga ik samen zitten en de actuele situatie analyseren”, vertelt de onderneemster. “Door bepaalde zaken van bovenuit te bekijken, worden die voor hen vaak klaarder. We gaan doelen stellen en die opdelen in kleinere doelen zodat mensen ook sneller hun succes kunnen vieren.”

Kempen klaar voor?
“Ik ben er ingestapt met het idee: gaat de Kempen hier klaar voor zijn? Van vrienden in bedrijven in het Antwerpse hoor ik dat het al vrij normaal is dat daar een coach aanwezig is. Met hoe meer mensen ik hier babbel, hoe meer positieve reacties ik krijg. Ik heb al met verschillende mensen besprekingen gehad en een aantal offertes lopen. Bij aanvang had ik het idee dat het een half jaar zou duren om echt van start te kunnen gaan, maar het loopt sneller.”

Inge Iemants onderscheidt zich door haar ervaring in het bedrijfsleven en haar persoonlijk engagement. “Ik kom uit de bouwsector, heb nadien in de IT gezeten en herken gelijklopende processen. Ik werk sterk op het communicatieniveau. Door mensen assertiever te maken en duidelijker te laten communiceren, neem je vaak veel problemen weg en verlaag je het stressniveau.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer