Nieuws Kempen Starter van de week: de burgemeester opent een webshop

Starter van de week: de burgemeester opent een webshop

Starter van de week: de burgemeester opent een webshop

Eigen WilletjeBurgemeester Dorien Cuylaerts van Rijkevorsel heeft het zelf mogen ervaren wat het betekent om te starten met een eigen zaak. Afgelopen week ging haar webshop www.eigenwilletje.be in de lucht. Daarmee brengt ze kinderkleding aan de man. “De opstart was een leerrijk maar ook leuk proces”, zegt de mama van drie kinderen.

“Ik heb een drukke agenda en drie kinderen en dat maakt het niet altijd makkelijk om te gaan shoppen”, begint ze haar verhaal. “Daarnaast heeft kinderkleding mij altijd geïnteresseerd.” Dat bracht haar op het idee om een webshop te beginnen. “Ik blijf in de eerste plaats burgemeester maar dit biedt de mogelijkheid om na mijn uren van huis uit te werken en te combineren met de kinderen. Trouwens, veel burgemeesters combineren hun ambt met nog een andere job.”

Volslagen leek
Aan de start van haar zaak begon ze als een volslagen leek. In een vorig leven was ze namelijk leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Haar man heeft wel ervaring als zelfstandige, hij runt mee een eigen zaak in de autosector. “Voor hem was het OK dat ik dit ging doen, maar ik moest het wel helemaal zelf uitzoeken”, vertelt Cuylaerts. “Ik ben dan gaan zoeken waar ze me konden begeleiden en uitgekomen bij Acerta. Zij hebben me heel goed op weg gezet. Uiteindelijke vloeide alles in mekaar. De voorbereiding nam een half jaar in beslag en afgelopen donderdag ging de site online. Er moeten hier en daar nog wel wat verbeteringen worden aangebracht, maar de start is gemaakt.”

In haar webshop verkoopt Cuylaerts een aantal merken, onder meer van een vriendin die kinderkleding ontwerpt onder het label Glitter. Ze gaat ook deelnemen aan pop-ups, een eerste keer op 22, 23 en 24 april in De Notelaar in Oostmalle.

Zalando en Bol.com hoeven voorlopig niet te vrezen. “Dit blijft vooral een hobby die ik hopelijk zolang mogelijk kan doen. In elk geval hoop ik meerdere seizoenen te kunnen overbruggen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer