Nieuws Kempen Starter van de Week: De Caban van Bartel, Tom en Joris

Starter van de Week: De Caban van Bartel, Tom en Joris

Starter van de Week: De Caban van Bartel, Tom en Joris

Vorige week schoot Caban uit de startblokken. Deze jonge onderneming uit Grobbendonk is een samenwerking tussen Bartel Van Riet, Tom Van Doninck en Joris Van Leemputte. Deze drie jeugd- en scoutsvrienden bundelen hun expertise in houtbouw, projectontwikkeling en buitenleven. Caban wil buitendromen realiseren in de vorm van een poolhouse, werkruimte of huis-in-de-tuin.

 

Caban is het geesteskind van Bartel Van Riet – landschapsarchitect en buitenmens pur sang – en zijn twee jeugdvrienden Tom en Joris van Renisol. “Onze website ging tien dagen geleden online, dus de start van ons bedrijf is nog heel pril.”

“Als tuinaannemer kreeg ik meer en meer vraag naar buitenruimtes, dus het idee zat al even te broeden”, zegt Bartel, naast tuinaannemer ook tv-gezicht van onder andere ‘De Barak van Bartel’ en uitbater van café Den Herberg in Grobbendonk.

Buitenbeleving

Het idee van Caban ontstond toen de mannen begonnen te fantaseren over wat ze zelf zouden bouwen. Zo kwamen Bartel, Tom en Joris tot een concept dat een gezonde mix is tussen functionaliteit, gezelligheid, nut en het natuurverhaal. De cabans zijn er in 6 basismodellen waaruit klanten kunnen kiezen. “Van daaruit kan alles”, zegt Bartel. “De basissen dienen als leidraad om de keuze niet te ingewikkeld te maken. Maar elk project vraagt om flexibele elementen, zoals gevelbekleding, de oriëntatie van de ramen.”

Anderzijds zijn er ook custom made cabans, en hier is ‘the sky the limit’. Caban wil buitendromen bouwen in het betere segment. “Het is geen kotje in de tuin, maar wel een volwaardig buitenhuis dat gemaakt is om te blijven staan, met goede materialen en degelijk geïsoleerd”, zegt Tom. “Met een Caban moeten mensen van het leven genieten. We betrekken het buitenleven mee in het ontwerp.”

Dakisolatie

Bartel Van Riet is leerkracht LO van opleiding, maar schoolde zich al snel bij als boomverzorger en landschapsarchitect. “Hierdoor heb ik nog nooit moeten werken, want ik doe altijd wat ik graag doe. Van mijn tuinbedrijf naar het café met mijn vrouw, tot vandaag Caban met kameraden: wat me interesseert, daar steek ik graag mijn tijd in.”

Het verhaal van Tom Van Doninck is anders. “Ik ben tien jaar geleden begonnen na mijn schoolcarrière. Ik heb altijd geweten dat ik voor mezelf wilde werken. 10 jaar geleden startte ik met Renisol, een bedrijf dat zich initieel bezig hield met dakisolatieprojecten. Ik begon met het idee om snel uit te breiden, en zo kwamen de bouw-en dakwerken er bij. Nu draaien we met de Groep Renisol – gespecialiseerd in badkamerrenovatie, dakwerken en houtskeletbouw – zo’n 5 miljoen euro per jaar. En daar komt nu Caban bij. De technische expertise die we binnen Renisol hebben, kunnen we inzetten voor Caban.” De derde partner binnen Caban, Joris, is de medevennoot van Tom bij Renisol.

“Een nieuw project houdt het ondernemerschap boeiend. De opstart van een nieuw project is heel leuk. Heel intensief wel, want het vraagt veel van lijf en leden, maar het geeft ook voldoening als het gestart geraakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.