Nieuws Kempen Starter van de week: De Keuken van Joliette geeft levens- en arbeidsvitaminen

Starter van de week: De Keuken van Joliette geeft levens- en arbeidsvitaminen

Starter van de week: De Keuken van Joliette geeft levens- en arbeidsvitaminen

TURNHOUT – op de laatste dag van het jaar start in de Sint Antoniusstraat in Turnhout ‘De keuken van Jolliette’, of kort: Jolliette. Het is een healthy food shop met een aanbod voor ontbijt, lunch en diner om mee te nemen, te laten leveren of ter plaatse te nuttigen.

“Het kan zo niet verder”, zegt oprichter Nicole Verbeeck uit Lichtaart. “Te veel mensen sterven aan bijvoorbeeld kanker en te veel mensen lopen overspannen rond. De samenleving zit duidelijk op haar limieten.” Met Joliette wil ze alvast een alternatief bieden op het vlak van gezonde voeding. Binnenkort kan je er terecht voor gezonde maaltijden. “Ik heb ervoor gekozen om dat in Turnhout te doen, omdat ik het gevoel heb dat Turnhout zoiets kan gebruiken.  Dergelijke zaken zie je al opduiken in de grote steden Turnhout had dit nog niet”, weet Verbeeck.

Duurzaam

Het team van Joliette koopt zelf de ingrediënten en kookt de maaltijden. “Zo houden we controle op de gebruikte producten en de samenstelling van de maaltijden. Het accent ligt helemaal op gezondheid. Dat doen we bijvoorbeeld met veel groene groenten, minder zout, minder suiker, meer vezels. Bij ons zal je geen wit brood vinden.” De initiatiefneemster wil op termijn ook zoveel mogelijk gaan inzetten op duurzaamheid en korte keten. Daarover zal ze gesprekken opstarten met potentiele partners als de stadsboerderij, of Appelen Roes in Oud-Turnhout. “Ik hoop later ook nog meer vestigingen te kunnen openen”, vertelt ze. “En ik denk er ook aan om een systeem van leveringen op poten te zetten, een beetje zoals Deliveroo in Antwerpen.”

Opstart

Joliette start nu in The Box in Turnhout, een concept voor startende ondernemingen met Vlaamse en Europese steun. Nicole Verbeeck heeft het concept en de gerechten uitgewerkt. De dagelijkse leiding laat ze over aan haar team, want zelf runt ze ook nog een communicatiebureau.

Op dit moment kan je nog niet binnenwandelen bij De Keuken van Joliette, maar de zaak is al wel gestart. Tot 26 december is het mogelijk om er bestellingen te plaatsen, die afgehaald kunnen worden op 31 december of 1 januari. Vanaf 3 januari is de zaak gewoon open en kan je er spontaan binnenlopen voor een gezonde hap.

www.jolliette.com

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.