Nieuws Kempen Starter van de week: de professionele visgids

Starter van de week: de professionele visgids

Starter van de week: de professionele visgids

visgids sven vervloesemMet je hobby je boterham verdienen: dat is toch wat iedereen zou willen, niet? Sven Vervloesem (37) uit Herselt brengt het sinds begin april in de praktijk. Hij neemt zijn klanten mee naar Nederland en Denemarken om met hen te gaan vissen. Zelf vist hij van jongs af, werkte jarenlang in een hengelsportwinkel en werd tweemaal Nederlands kampioen. Zijn zaak als professioneel visgids loopt voorspoedig.

“Ik vis wedstrijden met de vaste stok vanaf mijn zeven jaar. Met roofvissen ben ik ook al zo’n vijftien jaar bezig”, vertelt hij aan de telefoon vanuit Denemarken, waar hij een groepje vissers begeleidt. Om maar te zeggen: vissen is zijn hobby en zijn leven.

“Vooraleer ik met mijn zaak begon, heb ik geen echt marktonderzoek gedaan”, geeft hij toe. “Ik kreeg veel vragen van mensen die ik ken en zo wist ik dat er interesse voor was. In alle bescheidenheid mag ik toch wel zeggen dat ik goede technieken heb in het vissen en die wil ik mijn klanten bij brengen.”

Onder de naam Fishing Guide Sven biedt de Kempenaar uitstappen aan naar Nederland om er in groepjes van maximum drie personen op binnenwateren te gaan vissen op snoek, snoekbaars en andere roofvissen. Naar Denemarken trekt hij voor een week met groepjes van maximum vijf personen. Daar heeft hij een boot liggen en wordt er op zee gevist, voornamelijk op kabeljauw.

Denemarken populair
“Vooral Denemarken is heel populair. Als ik wil, zit ik elke week in Denemarken, maar daar is mijn vriendin niet mee akkoord”, lacht hij. De boekingen lopen vlot binnen en dat stemt hem tevreden. “Ik heb mezelf één jaar de tijd gegeven om na te gaan of ik er van kan leven. Maar nu al beginnen mensen die dit jaar mee zijn geweest, te reserveren voor volgend jaar. Dus de kans is heel groot dat ik dit ga blijven doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer