Nieuws Kempen Starter van de week: een abonnement op HR

Starter van de week: een abonnement op HR

Starter van de week: een abonnement op HR

Michal TeunkensMichal Teunkens uit Mol kan je bezwaarlijk een starter noemen. Hij was personeelsverantwoordelijke bij grote bedrijven als BASF en GDF Suez en ging later freelance aan de slag voor onder meer Imec en Q8. “Lange tijd heb ik niet het juiste concept gevonden om mijn kennis ten dienste te stellen van KMO’s”, zegt hij. “Nu wel.” Afgelopen zomer startte hij met Mighty Monday Consulting met als basis een abonnementsformule voor HR-gebonden materies.

Teunkens was voorzitter van Jong Voka-Kempen en begeleidde het afgelopen jaar als peter de Plato-groep HR bij Voka-Kempen. Op die manier beweegt hij constant tussen KMO’s. “Veel van die mensen zitten met vragen rond personeelsbeleid”, vertelt hij. “Hoe werf ik een nieuwe medewerker aan, hoe weet ik of iemand goed is of slecht, ik moet iemand ontslaan maar ik weet niet hoe ik dat best moet aanpakken. Dit heeft allemaal te maken met basis personeelszaken. Daar rond ben ik een concept gaan bedenken.”

Bedrijfsleider ontzorgen
“Neem nu het arbeidsreglement met de policies voor bijvoorbeeld het gebruik van gsm en internet. Ik breng het arbeidsreglement helemaal in orde en zorg dat het up-to-date en wettelijk in orde blijft. Verandert bijvoorbeeld de wetgeving rond burn-out preventie, dan signaleer ik dat en pas ik het arbeidsreglement aan. Op die manier ontzorg ik de bedrijfsleider op het vlak van HR. Dat gebeurt op basis van een abonnementsformule.”

Michal Teunkens begeleidt nu al een aantal grotere bedrijven maar met deze abonnementsformule wil hij vooral KMO’s met 5 tot 50 medewerkers aanspreken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer