Nieuws Kempen Starter van de week: een webshop met huishoudelektro op je 65ste

Starter van de week: een webshop met huishoudelektro op je 65ste

Starter van de week: een webshop met huishoudelektro op je 65ste

i.lectroOp ondernemen staat geen leeftijd. Neem nu Hugo Goris uit Geel. Na een carrière als werknemer is hij op zijn 65ste onder de naam i.Lectro een webshop met huishoudelektro gestart. Via die weg verkoopt hij wasmachines, vaatwassers, strijkijzers en veel meer aan prijzen die kunnen wedijveren met de grote spelers in de sector. “Geen stock, geen winkel, geen personeel en amper reclamekosten”, legt hij uit. Hij beschouwt de Kempen als zijn werkgebied.

Hugo Goris kent de elektrowereld door en door. Meer dan twintig jaar zat hij aan de toeleveringskant vanuit de fabrikant. Met i.Lectro, dat hij runt samen met zijn vrouw Brigitte Vangeel, zet hij zich tussen de fabrikant/invoerder en de eindklant met producten van een 40-tal bekende en minder bekende merken. “We richten ons tot particulieren en bedrijven die een goed product willen aan een lage prijs”, legt hij uit. Die lage prijzen bieden ze door geen voorraad in te slaan, geen showroom open te houden, geen personeel in dienst te hebben, bijna geen marketingkosten en geen kosten voor slechte betalers want iedereen betaalt bij de bestelling.

Promoties volgen
“Fabrikanten houden geregeld promoties op bepaalde toestellen gedurende een week, twee weken, een maand, twee maanden. Ik volg die promoties op en bied die vervolgens aan onze klanten aan”, legt Hugo Goris uit. “Wil je bijvoorbeeld een afwasmachine, dan geef je dat door via de mail of telefonisch en dan ga ik op zoek naar het een goed toestel aan de beste prijs.” Tegelijk kondigt hij op de website de lopende promoties aan. “Voor heel wat toestellen kan ik dezelfde of zelfs betere prijzen aanbieden dan Media Markt, Krëfel of Vanden Borre, om er maar enkele te noemen.” Later willen ze ook producten voor rationaal energiegebruik toevoegen aan de portfolio.

i.Lektro levert gratis in Geel en omgeving, maar dat gebeurt tot op de dorpel. Uitpakken en installeren is voor de klant. “Meestal gaat het om uit de doos nemen en de stekker in het contact steken. En komt er wat installeren bij, dan kent iedereen wel iemand die daar wat handig in is.” Toch mag je rekenen op service wanneer er iets fout gaat. “Wij zorgen ervoor dat mensen worden geholpen door de servicedienst van de fabrikant”, aldus Hugo Goris.

Hoe lang hij hiermee door wil gaan? “Zolang ik dat lichamelijk kan. Ik voel mij prima en alleszins nog veel te jong om de hele voormiddag de krant te lezen en ’s namiddags af te tellen tot Familie op tv begint.”

Hier vind je nog meer startende ondernemingen in de Kempen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer