Nieuws Kempen Starter van de week: Epic Studio levert artwork voor topdj’s

Starter van de week: Epic Studio levert artwork voor topdj’s

Starter van de week: Epic Studio levert artwork voor topdj’s

Kevin Ceulemans (links) en Robin Pelckmans (rechts) vormen samen Epic Studio. © Stijn Janssens

Kevin Ceulemans (links) en Robin Pelckmans (rechts) vormen samen Epic Studio.
© Stijn Janssens

Kevin Ceulemans uit Westerlo en Robin Pelckmans uit Geel, beiden 24, zijn net van school en gaan voluit voor hun eigen bedrijfje: Epic Studio. Daarmee realiseren ze artwork voor marketingbureaus, webdevelopers en eventorganisatoren. Tot hun klanten behoren de bekende dj’s Mark With a K, Da Tweekaz en het label Dirty Workz en ze zijn nu al actief in vijf landen. Van een vliegende start gesproken.

Kevin Ceulemans rondde in januari 2015 zijn studies eventmanager af en werkt nu deeltijds voor Tomorrowland in België en Brazilië. Zijn resterende dagen vult hij met Epic Studio. Robin Pelckmans is net klaar met zijn opleiding burgerlijk ingenieur architect en engageert zich voltijds in Epic Studio. “Vorig jaar begonnen we in bijberoep maar dat loopt zo goed dat we er een volwaardig bedrijfje van hebben gemaakt”, vertelt Robin. Ze namen zopas hun intrek in een kantoor in Turnhout en richtten de VOF Lion Productions op. “Onze nieuwe website gaat deze maand nog online”, kondigen de twee aan.

Focus op pure ontwerp
“Het begon met het ontwerp voor posters, flyers en websites voor lokale fuiven, maar er stroomden meer en meer grotere opdrachten uit verschillende sectoren binnen. Zo wonnen we een ontwerpcompetitie voor de grafische vormgeving van Sunset Festival 2014 in Lille, tekende we een samenwerkingscontract bij de nieuwssite Newsmonkey en haalden we ons eerste project buiten België binnen. Vandaag werken wij voor festivals, artiesten, managementbureaus en creative agencies in vijf landen.”

Binnen het grote geheel van de communicatie wil Epic Studio zich focussen op het pure ontwerpwerk. “Veel bureaus bieden het totale pakket aan van webdevelopment, grafisch ontwerp en online marketing, maar ze zijn niet altijd voldoende gespecialiseerd om het verhaal van hun klanten te vertalen naar een originele look, huisstijl of ontwerp. Zeker voor festivals en artiesten is het enorm belangrijk om zich op een originele manier te onderscheiden. Een goede en juiste uitstraling is daarom enorm belangrijk. Laat dat nu net zijn waar wij van houden.”

Hier vind je nog meer startende ondernemingen in de Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer