tavola

Starter van de week: Griet maakt zich klaar om A Tavola te gaan

Vanaf 1 augustus is Dessel een nieuwe cateringbedrijfje rijker. Griet Mermans botviert haar jarenlange passie voor Italiaanse pasta’s in A Tavola. Momenteel is ze volop aan het experimenteren met haar recepten.

Griet Mermans heeft vandaag nog een kantoorbaan maar gaat vanaf 1 augustus halftijds werken. “Zodat ik tijdens de namiddagen en eventueel ook in de weekends kan koken”, vertelt ze. “Met A Tavola presenteer ik Italiaanse pastagerechten en desserten die afgehaald kunnen worden bij mij thuis in Dessel.”

Proefperiode
Via de facebookpagina van A Tavola bood Griet de voorbije weken al verschillende gerechten aan. “Zo kon ik al eens aftoetsen wat er in de smaak valt en hoe groot de porties kunnen zijn. Mijn pasta con funghi porcini, met eekhoorntjesbrood, is altijd al een succes geweest, die gaat zeker een plaatsje op de kaart krijgen. Maar dit is ook nog anders dan eten koken en het onmiddellijk warm serveren. De gerechten koelen af en worden terug opgewarmd.”

Met A Tavola gaat Griet aan de slag met haar passie voor Italië. “Die heb ik al meer dan 20 jaar en deel ik met de rest van mijn gezin, we gaan er ook vaak op reis. Ik kook graag en kreeg vaak te horen dat ik daar toch iets mee moest doen. Afhankelijk van de vraag kan ik er later nog bijvoorbeeld feestjes, workshops en aperitivo’s bij doen.”