Nieuws Kempen Starter van de week: Kempense opent Belgian Design Boutique in Knokke

Starter van de week: Kempense opent Belgian Design Boutique in Knokke

Starter van de week: Kempense opent Belgian Design Boutique in Knokke

mieke dierckxOntwerpster Mieke Dierckx uit Tongerlo (31 j.) heeft in Knokke de Belgian Design Boutique geopend. Daarin verkoopt ze niet alleen haar eigen collectie handtassen, juwelen en accessoires maar nodigt ze maandelijks ook 1 of 2 andere Belgische ontwerpers uit. “Door het rechtstreekse contact met de klant leer je als ontwerper veel bij”, zegt Mieke Dierckx.

De jonge Kempense studeerde 5 jaar geleden af als juweelontwerpster maar verlegde haar focus richting lederwaren. “Dat kwam omdat ik voor mijn juwelen tamelijk wat leder gebruikte. Zo ben ik bij handtassen terechtgekomen. Juwelen blijven vooral maatwerk, terwijl je van een handtas een productie kunt maken.”

Dierckx verkocht haar ontwerpen via haar atelier in Tongerlo en via een aantal winkels. “Klanten zijn welkom in mijn atelier op afspraak, maar dat schept toch een drempel. Daarom was ik al een hele tijd op zoek naar een eigen winkeltje in Antwerpen, maar vond niet de voor mij ideale ruimte aan een betaalbare prijs. Tot op een keer mijn vader belde en zei dat in Knokke een leuke locatie te huur stond. Zo ben ik dus in Knokke beland. De voorbije 2 zomers heb ik tijdens de vakantiemaanden al een pop-up in Knokke gehad en gemerkt dat daar een publiek is voor mijn ontwerpen.”

Zelf verhaal vertellen
In haar Belgian Design Boutique verkoopt Mieke niet alleen haar collectie maar ook die van 1 of 2 andere ontwerpers. Dat wisselt maandelijks en als eerste zijn nu An Buermans en Ine De Haes aan de beurt. “Mijn collectie is niet zo groot en zo geef ik ook andere Belgische ontwerpers de kans om zich te tonen”, vertelt Mieke. “Het gaat om zaken die aanvullend zijn bij wat ik doe. We spreken een beurtrol af met de ontwerpers om de winkel open te houden. Zo komen de klanten altijd terecht bij een ontwerper. Wij kunnen beter het verhaal vertellen hoe een bepaald product tot stand is gekomen.” De boetiek is elk weekend en tijdens de vakanties elke dag open en ligt aan de Duindistelstraat 8.

Mieke Dierckx droomt ervan om hetzelfde concept in andere steden te herhalen. “Maar eerst afwachten of dit lukt. Ik geef mezelf 1 jaar de kans om dit te proberen.” Zelf wil ze intussen haar collectie handtassen voor dames uitbreiden en starten met een mannencollectie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer