Nieuws Kempen Starter van de week: keramiste KLAT gebruikt springplank voor zelfstandigen

Starter van de week: keramiste KLAT gebruikt springplank voor zelfstandigen

Starter van de week: keramiste KLAT gebruikt springplank voor zelfstandigen

HERENTALS –  Sinds januari verkoopt Katrien Lathouwers uit Herentals haar keramiekproducten onder de naam KLAT. Ze doet dat als werkloze in bijberoep dankzij het concept van ‘Springplank naar zelfstandige’ van de RVA.

“Als kind was ik al gefascineerd door het pottendraaien”, herinnert Katrien zich. “Drie jaar geleden ben ik opnieuw begonnen met het volgen van enkele cursussen. Sinds januari verkoop ik werk uit mijn eigen collectie en op bestelling. Daarnaast geef ik workshops voor volwassenen, kinderen en beide samen, zodat ouder en kind de keramiek samen kunnen beleven.”

Een jaar lang kan Katrien uittesten of ze kan leven van KLAT dankzij de ‘Springplank naar zelfstandige’. “In mei heb ik ontslag genomen als grafisch ontwerper. Ik werd er niet meer gelukkig van om dag in, dag uit achter een computer te zitten. Maar er zijn grote kosten verbonden aan voltijds zelfstandige worden. Dankzij de springplank kan ik mijn uitkering en mijn bijberoep combineren. Ondertussen moet je wel beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt.”

Voor haar bedrijfsnaam trok Katrien haar voor- en achternaam samen. “Maar KLAT past ook bij mijn slogan ‘uniek, imperfect, eenvoudig’. Je mag zien dat het handgemaakt is. Mijn producten zijn bestemd voor alledaags gebruik, om uit te eten of te drinken maar even goed om een plantje in te zetten. Mijn droom is om ooit mijn keramiek in een restaurant te zien.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.