Nieuws Kempen Starter van de Week: kledinglijn van Creax

Starter van de Week: kledinglijn van Creax

Foto Wouter Adriaensen

Starter van de Week: kledinglijn van Creax

OUD-TURNHOUT – Cindy Bax van geschenkwinkel Creax lanceert een modelijn van precies twintig stukken. De inspiratie en de naam kreeg ze van haar grootmoeder.

Creax bevindt zich aan de Steenweg op Oosthoven in de kledingboetiek van Heidi Driesen, ook zaakvoerder van kapsalon New Vision Concept. Cindy Bax verkoopt er gepersonaliseerde cadeautjes. “Mijn andere passie is naaien”, vertelt ze. “Ik maak al lang mijn eigen kleren. Vaak krijg ik dan te horen dat ik daar toch iets meer mee zou moeten doen. Nu is het zo ver.”

Cindy’s eerste kledinglijn bestaat uit precies twintig stukken. “Een T-shirt, een rok, een korte jurk en een lange jurk, van elke maat één, van extra small tot extra large. Jesse Peeters, die met haar bedrijf Coco Feest eventadvies geeft, bedacht het concept van een try-on week. Geïnteresseerden mogen komen passen in de winkel. Zaterdag worden de stukken verloot.”

Lisette

De grootste inspiratiebron voor Cindy’s kledinglijn is haar grootmoeder. “Het naaien heb ik geërfd van haar, net zoals haar naaimachine. Die is zeker vijftig jaar oud. Daar heb ik alle stukken mee genaaid. De lijn is naar haar genoemd, Lisette. Voor het labeltje heb ik haar handschrift mogen gebruiken.” De prijzen voor de kledingstukken gaan van 44,95 tot 119,95 euro. “En waarschijnlijk komt er nog een tweede lijn aan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.