Nieuws Kempen Starter van de Week: “Maak de knuffel die bij je past!”

Starter van de Week: “Maak de knuffel die bij je past!”

Starter van de Week: “Maak de knuffel die bij je past!”

Met De Berenfabriek hebben Kristof Haesen en Ellen Van Hulsel uit Geel een webshop opgestart waarbij je gepersonaliseerde knuffelberen kan bestellen. En dat kan je heel letterlijk nemen: een beer die je hartslag weergeeft of een snoepgeurtje heeft? Het kan. De knuffel komt in een pakketje toe, waarna je hem zelf eenvoudig in elkaar kan knutselen.

Kristof is ondernemer in bijberoep, maar toch zich het ‘m in hart en nieren. “We hebben verschillende ondernemers in de familie, en ondanks de stabiliteit van mijn vaste job, dacht ik de laatste jaren regelmatig wel na over een concept om bij te doen. Het kriebelde al even.” Toen hij samen met zijn vriendin in New York was, bezocht hij een filiaal van Build-a-Bear, en dat sprak toen heel erg aan. “Op een avond zagen we thuis een van de beren van de kinderen liggen, en viel de puzzel in elkaar. We zijn toen beginnen zoeken naar leveranciers.”

In de webshop kan je gepersonaliseerde knuffels kopen. “Je begint met een beer, die eigenlijk alleen als omhulsel komt. Met de handleiding die we maakten, kunnen kinderen de beer zelf opvullen en aankleden. Dat gebeurt met fybervulling waarvan je plukjes moet trekken en de knuffel ermee moet opvullen. Achteraan heeft de beer een speciaal sluitsysteem met velcro. In de beer zit standaard een wenshartje. Kinderen kunnen een wens doen, deze in het hartje steken en dan afsluiten. En verder hebben we een ruime keuze voor kleding, van pyjama’s tot badjassen, slofjes en schoenen en veters, zomerkleedjes, broeken, …Je kan ook kiezen voor personalisatie op maat, met bedrukte t-shirts met boodschap.”

Het vraagt natuurlijk wel wat logistieke organisatie, omdat Kristof en Ellen de winkel van thuis runnen. “We hebben 1 kamer hiervoor vrijgemaakt om alles te stockeren. Volgende maand starten we met verbouwingen, en dan voorzien we ineens een ruimte waar alles makkelijker kan opgeslagen worden. Het is een redelijk volume, ettelijke kasten vol.”

“Ondernemen heeft me altijd getriggerd. En ik wilde iets doen waar de kinderen ook in betrokken zijn, waar ze mee kunnen helpen. Het is een bijberoep, maar we willen het heel professioneel aanpakken.  De website bouwden we zelf, maar we hebben gekozen voor goede betaalmodaliteiten. We bieden ook een goede en snelle bezorging. Bij elke beer zit een geboorteakte, die je eventueel kan registreren op onze site.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.