Nieuws Kempen Starter van de week: nieuwe broodautomaat is inbraakvrij

Starter van de week: nieuwe broodautomaat is inbraakvrij

Starter van de week: nieuwe broodautomaat is inbraakvrij

OnneaBroodautomaten zijn een gegeerd goed bij dieven. Ze boren het slot uit en gaan aan de haal met het geld uit de lade. De eigenaar is niet alleen 100 of 150 euro kwijt maar draait ook nog eens op voor de herstelling, die in de honderden euro’s kan lopen. Dat bracht ondernemer Bart Peetermans uit Geel op het idee om een inbraakveilige automaat te ontwerpen. Hij pretendeert de eerste inbraakveilige machine te hebben ontwikkeld in de geschiedenis van de automaten.

“De automaat is zodanig gemaakt dat het slot aan de binnenkant zit. Openen doe je met een badge”, legt Peetermans uit. “Bedienen doe je via een touchscreen, waarop je het productenprogramma vindt. Via dezelfde weg krijg je bijkomende informatie over de producten zoals een ingrediëntenlijst, belangrijk voor de regelgeving rond de allergenen. De automaat is ook uitgerust met klimaatregeling. Hij hoeft niet alleen te dienen voor brood maar er kunnen ook andere voedingswaren worden verkocht die niet breder zijn dan 30cm, niet dieper dan 20 cm en niet hoger dan 15 cm. Ideaal dus ook voor pralines, dagschotels en andere koele voeding. De eigenaar zal van op afstand via internet kunnen volgen hoeveel al is verkocht is zodat hij kan bijvullen zodra hij leeg is.”

Moeilijk overtuigen
Peetermans brengt de automaat naar de markt onder de naam Onnea6. “In 2009 ben ik gestart met de ontwikkeling. We hebben een paar prototypes gemaakt en die telkens verder verfijnd. Nu kunnen we zeggen dat de automaat helemaal op punt staat.” De eerste twee zijn inmiddels verkocht en die staan bij een bakker in Turnhout en een bakker in Nijlen. “Het was zeer moeilijk om de sector te overtuigen want die is behoorlijk traditioneel”, weet Peetermans.

De initiatiefnemer is nu een crowdfundingcampagne gestart waarbij hij 30.000 euro wil ophalen om onderdelen aan te kopen en een aantal automaten op voorhand te assembleren. Want niet alleen de ontwikkeling, inclusief de elektronica, gebeurde volledig in eigen beheer, het bedrijfje zal ook de productie volledig zelf doen. “We hebben de ambitie om die over heel België te gaan verkopen en richten ons naar bakkers, traiteurs, fruithandels, chocoladezaken enz.”, aldus nog de ontwikkelaar. “Qua prijs zitten we op hetzelfde niveau als een klassieke, traditionele automaat.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer