Nieuws Kempen Starter van de week: online shoppen voor juridisch advies

Starter van de week: online shoppen voor juridisch advies

Starter van de week: online shoppen voor juridisch advies

Onder de naam Hegis Legal is voormalig advocaat Hans Van Nijverseel uit Balen een online juridisch advieskantoor gestart. Via de webshop kan je juridisch advies bestellen waarmee je zelf naar de rechtbank kunt stappen. “Ideaal voor iedereen die de hoge erelonen van een advocaat niet wil of kan ophoesten”, zegt de initiatiefnemer. Hij noemt de webshop voor juridische diensten een unicum in Vlaanderen.

“We mikken naar de middenklasse die niet gebruik kan maken van het Pro Deo-systeem, maar voor wie anderzijds een advocaat een te grote hap uit het budget neemt”, legt Hans Van Nijverseel uit. “Alleen en zonder juridische hulp naar de rechtbank stappen is meestal geen optie en op internet vind je vaak tegenstrijdige of achterhaalde informatie.” Met Hegis Legal werkte hij een oplossing uit. Via de webshop koop je juridisch advies. Zij maken de documenten op, coachen voor de zitting en geven uitleg bij het vonnis. Eigenlijk alles wat een advocaat doet, maar dan zonder te pleiten.

“In Nederland bestaat deze formule al veel langer”, zegt Van Nijverseel. “In België bezitten de advocaten echter nog steeds het pleitmonopolie. Als je dus met de bijstand van een jurist naar de rechtbank stapt, zal je nog altijd zelf je verhaal tegen de rechter moeten vertellen. We richten ons vooral naar burgerlijke zaken. De rechter is in burgerlijke zaken zelfs niet gehouden om in zijn vonnis te antwoorden op alles wat mondeling wordt toegelicht en dus ook niet op het pleidooi van de advocaat. Hij moet enkel antwoorden op de argumenten die schriftelijk aan hem werden bezorgd. Het belangrijkste zijn dus de schriftelijke stukken. Net die schriftelijke stukken kan je ook door een jurist laten opstellen. Door de webshop van Hegis Legal is het recht voor iedereen dan ook net iets meer bereikbaar geworden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.