Nieuws Kempen Starter van de week: op staande voet naar Topedi

Starter van de week: op staande voet naar Topedi

Starter van de week: op staande voet naar Topedi

Tom Van den Eynde (35j.) uit Gierle miste het contact met de mensen en dus ging hij in april dit jaar van start met zijn bedrijfje Topedi. Daarmee biedt hij eigen gemaakte steunzolen en orthopedische schoenen aan. “Nu kan ik volledig mijn eigen ding doen om mensen zo goed mogelijk te helpen”, zegt hij.

13 jaar werkte Tom Van den Eynde voor een orthopedisch bedrijf. Sinds 2 jaar geeft hij voltijds les aan de hogeschool Thomas More in Geel. “Ik miste het contact met het werkveld, het rechtstreekse contact met de patiënten”, vertelt de orthopedische schoentechnoloog.

Topedi biedt voetcomfort op maat: steunzolen, sportsteunzolen en orthopedische schoenen. Patiënten komen bij hem terecht na een doorverwijzing door een dokter, pedicure, kinesist maar ook rechtstreeks. “We starten met een drukmeting via een drukplaat met sensoren en vervolgens een functioneel onderzoek en het maken van een afdruk. Zo verkrijg ik een 3dimensioneel beeld.”

3D-geprint
Naast een klassieke steunzool, biedt de startende ondernemer zijn klanten ook een 3D-geprinte steunzool aan. “Een volledig nieuwe techniek en ik ben 1 van de weinigen die hem aanbiedt”, vertelt hij. “Ik doe de opmetingen en het ontwerp met de computer. Het printen zelf gebeurt bij Materialise in Leuven.”

Naar bedrijven richt hij zich via een totaaloplossing voor hun werknemers op het vlak van veiligheidsschoeisel. “Ze kunnen bij mij terecht voor kwaliteitsvolle veiligheidsschoenen al dan niet met ingebouwde steunzolen met een certificaat. Ook orthopedische veiligheidsschoenen behoren tot de mogelijkheden.”

Topedi wil zich verder onderscheiden met een persoonlijke aanpak, het bieden van kwaliteit en een grondige analyse van de voet. 3 maanden na de start beginnen mensen hun weg te vinden. “Ik heb bijvoorbeeld de dokters en kinesisten uit de omgeving op de hoogte gebracht en zo komen ook mensen tot bij mij. De meeste tijd gaat momenteel naar het maken van steunzolen, zowel voor dagelijks gebruik als voor het sporten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.