Nieuws Kempen Starter van de week: Propinco, elke handelaar een webshop

Starter van de week: Propinco, elke handelaar een webshop

Starter van de week: Propinco, elke handelaar een webshop

Kris Van Loco (links) en Frederik Deben

Kris Van Loco (links) en Frederik Deben

Vanaf 1 juli schiet Propinco uit de startblokken, een nieuwe onderneming van Frederik Deben en Kris Van Loco uit Kasterlee. Ze willen over heel Vlaanderen vanuit het eigen Propinco-platform een betaalbare webshop aanbieden aan lokale handelaars. “Nu missen die grotendeels de boot van de online-verkoop”, legt Frederik Deben uit.

Propinco is ontstaan uit verontwaardiging”, vertelt Deben. “De grote jongens, vaak dan nog uit het buitenland, kapen zo goed als alle online verkoop weg. De lokale handelaar heeft vaak niet de middelen en de knowhow om zijn eigen webshop te starten, maar wil wel meedoen in het online verhaal.”

Zelf beheren
Voor 99 euro per maand krijgt zo’n lokale handelaar zijn eigen webshop op het Propinco-platform. Hij kan er zijn collectie tentoonspreiden, prijzen en beschrijvingen vermelden, promoties doen, enz. “Hij beheert die helemaal zelf”, aldus Deben. “Ook de verkoop gebeurt online. Voor de levering is er de keuze om de goederen te versturen via Bpost of om ze te laten afhalen in de winkel van de handelaar.”

Daar schuilt volgens de initiatiefnemers de kracht van het verhaal. “Mensen kunnen naar de winkel komen om nog wat uitleg te vragen bij het product. Die dienst na verkoop hebben de grote spelers niet.”

Vanaf 1 juli beginnen de account-managers van Propinco handelaars te bezoeken. Op 1 september gaat de site live in de regio Turnhout en een maand later in heel Vlaanderen. Propinco zelf gaat het platform promoten bij het grote publiek. “We willen nog dit jaar 1 miljoen individuele bezoekers om vanaf volgend jaar 2,5 miljoen individuele bezoekers te bereiken. Het eerste jaar mikken we op 200 tot 250 deelnemende handelaars, volgend jaar op 700 handelaars. We starten met vijf account-managers en willen doorgroeien naar vijftien tot twintig.”

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer