Nieuws Kempen Starter van de week: rimboe kleurt het leven groener

Starter van de week: rimboe kleurt het leven groener

Starter van de week: rimboe kleurt het leven groener

TURNHOUT – Emma Boudewyns en Katrien Roothans, dochter en moeder,  openden in de Herentalsstraat in Turnhout een winkel in kamerplanten en interieurdecoratie. “Van jonge mensen tot oma’s, ons publiek is heel divers.”

Emma studeerde een jaar interieurvormgeving aan het KASK in Gent. Toen de juwelier vertrok uit het pand in de Herentalsstraat, dat eigendom is van haar ouders, groeide echter een nieuw plan. “Mama en ik delen de liefde voor bloemen en planten. We hebben nog samen een cursus bloemschikken gevolgd. Mijn kot stond vol planten en ik bracht de verlepte exemplaren van mijn kotgenoten weer tot leven.”

Mama Katrien werkt nog als opticien in Ranst en springt bij wanneer ze kan in Rimboe. Dochter Emma verkoopt er niet alleen kamerplanten. “Je vindt hier ook alles wat er bij hoort, van potten en gieters tot kaarsjes en kaartjes. Elk weekend bieden we onze klanten een ander boeket aan. Het publiek is heel divers, van jonge mensen die alleen gaan wonen tot oma’s die hun wekelijks boeketje kopen.”

Emma gebruikte haar kennis om het interieur van Rimboe een thuisgevoel te geven. Haar klanten staat ze graag bij met praktisch advies. Rimboe is gevestigd in de Herentalsstraat 12 in Turnhout en is open van woensdag tot en met zondag.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer