Nieuws Kempen Starter van de Week: SAM heeft kledinglijn voor prikkelgevoelige kinderen

Starter van de Week: SAM heeft kledinglijn voor prikkelgevoelige kinderen

Starter van de Week: SAM heeft kledinglijn voor prikkelgevoelige kinderen

HERENTALS – SAM ‘sensory & more’, zo heet de nieuwe kledinglijn voor hoogsensitieve kinderen. Het is een initiatief van An Luyten (39) uit Herentals. Zij weet van haar hoogsensitieve zoon hoe lastig het kan zijn voor sommige kinderen om kleding te verdragen met schurende naden, jeukende etiketten en stugge stoffen. Daarom lanceert ze nu een alternatief: prikkelarme kleding, die niet stoort én prikkelende kleding die helpt om te concentreren.

“Mijn zoontje maakte van kleins af aan heel duidelijk wat hij wel en niet wilde dragen”, vertelt initiatiefneemster An Luyten. “Veel kleren bleven ongebruikt in de kast liggen. Ik vond moeilijk kleding die zacht genoeg was en waarvan geen etiketten, stiksels of andere zaken hem stoorden. Heel wat mama’s herkenden zich in mijn verhaal. Tenslotte wijzen onderzoeken uit dat 1 op 5 van ons hoogsensitief is. Daarom besloot ik twee jaar geleden om zelf een collectie uit te werken”.

Advies van specialisten 

“Ik wilde een product maken dat gevoelige kinderen daadwerkelijk zou helpen. Daarom stelde ik met doctor in de psychologie Wim Tops een focusgroep samen van therapeuten, pedagogen, logopedisten, leerkrachten en ervaringsdeskundigen. Hun tips en adviezen vormen de leidraad voor mijn collectie”, aldus An. Zo gaven de experts aan dat er naast prikkelgevoelige kinderen ook veel ‘prikkelzoekers’ zijn. Kinderen die net tastbare prikkels nodig hebben omdat het hen helpt hun energie te kanaliseren. Ook voor hen biedt Sam gepaste kleding. Daar gaat het dan juist om kleding met wat zaken om aan te prutsen en te wriemelen. Zoals sommige volwassenen droedelen, hebben ook sommige kinderen zoiets nodig om zich te kunnen concentreren.Betaalbaar, kwalitatief en duurzaam

An Luyten vond een Deense ontwerpster en een Belgische fabrikant die mee stapten in het verhaal. Zo is er nu een eerste kledinglijn, een reeks broeken voor kinderen van 4 tot 12 jaar, om te presenteren aan het publiek. “De productie gebeurt in China bij een dochterbedrijf van onze Belgische partner. De collectie moet betaalbaar zijn maar ik vind het ook belangrijk dat niet alleen onze kids er beter van worden. Daarom is duurzame en eerlijke productie een must”, licht An haar keuze toe.

Meer op komst

SAM Sensory Clothing heeft nu drie broeken gelanceerd, die voorlopig alleen via de webshop zijn te bestellen. An Luyten hoopt wel dat ook kledingzaken ze in hun collectie zullen opnemen. Daarbovenop zijn prikkelarm ondergoed, sokken en T-shirts in de maak. “En zes studenten toegepaste psychologie aan Thomas More onderzoeken welke prikkelende elementen we aan een sweater kunnen integreren. Een vervolg van de collectie is dus op komst.”

https://www.samsensoryclothing.com

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.