Starter van de week: Second Mood

TURNHOUT - "Wanneer mensen spontaan de idee hebben dat als ze iets willen bereiken of bedenken, dat ze dat hier kunnen en dat Second Mood hen kan inspireren, dan ben ik geslaagd in mijn opzet." Katreine Dierckx opende in het mooi gerestaureerde, historische schoolgebouw in de Gemeentestraat een 'inspiring space' voor kleinschalige business sessies en creatieve belevingen.

Katreine Dierckx had een uitdagende en verantwoordelijke job. "Maar ik geraakte er mijn creatieve kant kwijt", vertelt ze. "Als kind was ik al interieurs aan het ontwerpen. Bovendien kriebelde het om echt te ondernemen."

Hospitality

Ze zou een nieuw concept voor een drogisterij, met duurzame producten, bedenken. "Maar ik bleek meer bezig met hoe ik mijn zaak zou inrichten en hoe ik de klanten zou ontvangen, dan met het product. Toen ik ontdekte dat het aanbod aan inspirerende plaatsen waar je workshops en meetings organiseert, in de Turnhoutse regio beperkt is, gooide ik het over een andere boeg: ik zou vormgeving en elegante hospitality met een hoek af gaan combineren."

Academie

Het onlangs gerestaureerde, beschermde schoolgebouw in de Gemeentestraat bleek daarvoor de perfecte plek. "Hier zag ik dat samenkomen. Dit was niet alleen de plaats waar ik jarenlang naar de tekenacademie was geweest, het is ook een locatie op de grens tussen de Warande en het handelscentrum. Deze plaats is ook met het openbaar vervoer heel bereikbaar. Bovendien kan je mensen het best in de stad samenbrengen, zodat er ook buiten de meeting nog iets te ontdekken valt."

Tweede kijk

Bij de start van haar zoektocht maakte Katreine een pinterest moodboard, waarop ze al haar 'out of the box' ideeën zette. Dat bord kreeg de naam Second Mood. Die naam behield ze voor haar concept. "Hier kunnen mijn gasten in een second mood komen, een tweede kijk op iets krijgen."

Inspireren en connecteren

Voor feestjes of babyborrels leent de ontvangstruimte Second Mood zich niet, wel voor business meetings, creatieve belevingen, workshops, fotoshoots of een pop-up-tentoonstelling. "Ik hoop vooral dat de omgeving mensen kan inspireren en connecteren", zegt Katreine.

Aarzelende start

Dat concept is niet zo gemakkelijk in de markt te zetten. Dat beseft Katreine. "Dat vraagt veel netwerken, bedrijven en coaches contacteren,... Second Mood is sinds kort ook te vinden op een platform waarop allerhande workshops te vinden zijn en de stad Turnhout lanceert in oktober een zaalzoeker, waarop ook Second Mood zal staan. Ik voel wel interesse, maar ik ben pas in mei, net voor de vakantieperiode begonnen, dus het moet nog wat op gang komen. Maar dat zal lukken, want hier hangt creativiteit in de lucht."