Nieuws Kempen Starter van de week: tv-kok opent butlerhotel/resto in Retie

Starter van de week: tv-kok opent butlerhotel/resto in Retie

Starter van de week: tv-kok opent butlerhotel/resto in Retie

Jurgen Dirkx (links) en Emiel de Grendel.

Jurgen Dirkx (links) en Emiel de Grendel.

Jurgen Dirkx, voormalig kok in het tv-programma Trendiez op RTV, heropent samen met zijn partner Emiel de Grendel in Retie het leegstaande hotel Villa Tilia. Tegelijk brengen ze er restaurant Délice in onder. De twee pakken uit met een concept dat in België amper zijn gelijke kent. De hotelgasten mogen zich verwachten aan een heuse butlerservice, terwijl de mensen in het restaurant de chef zelf aan tafel krijgen die de gerechten voor hun ogen afwerkt. “We grijpen terug naar het hotel en restaurant van weleer toen een gepersonaliseerde service de regel was”, zeggen Jurgen en Emiel.

“Om een voorbeeld te geven: wanneer de mensen ’s morgens beneden komen, ligt hun krant gestreken klaar”, vertelt Jurgen, die vroeger een butleropleiding genoot. “Vervolgens wordt het ontbijt aan tafel geserveerd, de charcuterie aan tafel gesneden en de koffie ter plaatse opgeschonken.” Emiel, voorheen zaakvoerder van kapperszaak Madame Moustache in Turnhout, vult aan: “De verzorgingsproducten op de kamer worden volledig afgestemd op de klant. Iemand met wat vetter haar krijgt die bepaalde shampoo, mensen mogen de geur van hun zeepjes en bodylotion kiezen, enz. We vragen dat allemaal bij het inchecken. Even later brengen we de producten op een zilveren schaaltje naar hun kamer.” Daar vinden de gasten verder nog verse bloemen, een fles wijn en een schaaltje met fruit.

Beste cafés op wandelafstand
Het restaurant richt zich ook naar klanten van buitenaf en kreeg daarom een aparte naam. “Elke tafel wordt persoonlijk bediend”, legt Jurgen uit, die de voorbije acht jaar met zijn broers Didier en Glenn het succesvolle restaurant Lazuli in Turnhout runde. “Ik kom met een karretje voorgereden en dan werk ik de gerechten aan tafel af. Emiel schenkt terwijl de wijnen uit.” Afsluiten kan in de bar waar je een mooie collectie whisky’s en gins te wachten staat.

Het hotel opent op 1 september de deuren, het restaurant op 4 september. “Hier droom ik al tien jaar van”, lacht Jurgen. “Ik geloof rotsvast in het concept. Tijdens de week richten we ons tot een zakenpubliek en in het weekend naar gastronomische foodies en toeristen.” Of die de weg naar Retie zullen vinden? “Zelf wonen we nu enkele maanden naast het hotel. Ik heb in tal van grootsteden gewoond, maar de Peperstraat in Retie geeft me meer comfort dan waar ook. Alles ligt binnen wandelafstand, zelfs de vijf beste cafés van de Kempen.”

Ondanks de exclusieve invulling blijven de prijzen betaalbaar: een lunch van 35 euro, een diner tussen 40 en 70 euro en een kamer met ontbijt tussen 120 en 175 euro.

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer