Nieuws Kempen Starter van de week: van ontslagen businessanalist naar een eigen wijnzaak

Starter van de week: van ontslagen businessanalist naar een eigen wijnzaak

Starter van de week: van ontslagen businessanalist naar een eigen wijnzaak

Pieter GreevePieter Greeve uit Vorselaar werkte jarenlang als businessanalist bij American Express. Na een reorganisatie werd hij in mei 2011 aan de kant geschoven. 49 jaar was hij toen. Een nieuwe job vinden, bleek een onmogelijke zaak. Eind vorig jaar startte hij vanuit zijn liefde voor wijn zijn eigen wijnfirma: Duurzame Wijnen. “Die wil ik verder uitbouwen”, zegt hij.

Daar sta je dan na jarenlang op een hoog niveau te hebben gewerkt bij een multinational. Een nieuwe job bleek geen evidentie. Tijdens een verblijf in een B&B van een Nederlander in de Pyreneeën zag hij opnieuw het licht. ‘Je hebt een grote liefde voor een veel kennis over wijnen’, vertelde die hem. ‘Waarom doe je daar niets mee?’ De kiem voor Duurzame Wijnen was gelegd. Op 1 november 2014 ging Pieter Greeve van start als zelfstandig ondernemer.

Bio en biodynamisch
Op dit moment bestaat zijn assortiment uit 52 referenties die het hele gamma bestrijken: wit, rood, rosé en mousserende wijn. “Ik koos uitsluitend voor biologische en biodynamische wijnen”, vertelt hij. “Mijn wijnen zijn afkomstig van acht domeinen uit Frankrijk en Spanje. Ik ken alle boeren persoonlijk. Dat vind ik heel belangrijk.”

Hij is er zich van bewust dat hij zich heeft begeven op een zeer concurrentiële markt. “De concurrentie is bikkelhard”, geeft hij toe. “Maar ik amuseer mij, ik geniet ervan.” Zijn verkoop richt zich voornamelijk op particulieren en voorzichtig wil hij ook toenadering zoeken tot de horeca. “Ik heb bijvoorbeeld de volledige wijnkaart samengesteld voor het restaurant Sprouts, dat binnenkort opnieuw de deuren opent in Turnhout”, vertelt hij. “Nu is mijn zaak nog niet winstgevend omdat ik vooral moet investeren in de stock. Over twee jaar wil ik daar wel van kunnen leven.” Pieter Greeve houdt zich ook ter beschikking voor wijnproeverijen thuis, op bedrijven en als teambuilding.

Hier ontdek je nog meer recent opgerichte ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer