Nieuws Kempen Starter van de Week: ViBi Fashion in Retie

Starter van de Week: ViBi Fashion in Retie

Starter van de Week: ViBi Fashion in Retie

In Retie opent tijdens het verlengde weekend de nieuwe kledingszaak ViBi Fashion. Uitbaatster Vicky Schellens sprong na lang wikken en wegen in het avontuur. “Ik liep al langer met het plan rond, maar door corona is het wat uitgelopen.” Vicky heeft drie kinderen en een pleegdochter, ze herstelde van een herseninfarct en was een tijd een alleenstaande moeder. “Ik ben van nul begonnen, had niets en was thuis bij mijn kinderen. Ik ben trots dat ik nu zelf aan mijn toekomst kan bouwen.”

Vicky Schellens noemde haar winkel ViBi Fashion. De naam vond ze na lang zoeken. “Ik heb 2 zonen en een dochter, Birthe. Nachtenlang heb ik mijn slaap gelaten voor de naam van de winkel. ’s Nachts ben ik plots wakker geworden, en toen wist ik het ViBi, van Vicky en Birthe. Ik dacht, dit moet ik opschrijven, want anders ben ik het ’s morgens vergeten.” Vicky is een vlotte dame die heel open over haar ondernemerschap, twijfels en verleden praat.

Klantenbinding

“Het was moeilijk om te beslissen. Ga ik nu starten of niet? Ik durfde de knoop niet door te hakken. Mijn kinderen worden groter.” De webshop was voor corona al opgestart, maar had niet het gewenste effect. Het voelde voor Vicky ook niet juist, omdat ze geen contact had met klanten. En toen vond ze een geschikt winkelpand in Retie. “Dat overtuigde me om te springen.”

De webshop alleen was voor Vicky niet genoeg. “Het voelde niet juist aan. Het was sowieso moeilijk om door corona stock in te gaan kopen. En ik wilde niet met dropshipping werken. Ik wilde zelf de stock hebben, en klanten helpen en ondersteunen. Die klantenbinding is voor mij belangrijk, ik wil er zijn voor hen.”

Nieuwe toekomst

“Het is een heel zware investering. Ik ben van nul begonnen. Ik had niets, en was als alleenstaande moeder thuis bij mijn kinderen. Na mijn herseninfarct voelde ik me afgeschreven en nutteloos. En dat terwijl ik nog jong was en een hele toekomst voor me had. Dat heeft me doen nadenken over mijn toekomst, en wat ik wilde met mijn leven. Ik wil nu echt aan mijn toekomst bouwen. Ik had het gevoel van: ik moet het nu gaan doen, anders gaat het misschien nooit meer gebeuren. En gelukkig heb ik een partner die me steunt en er achter staat.”

Vicky verkoopt trendy, casual kleding, voor jong en oud, uitgebreid met accessoires. “Mensen uit mijn omgeving reageren heel positief. Ze komen dan kijken aan het raam, en steken hun duim omhoog. Dat motiveert natuurlijk, die positieve feedback heb je nodig.”

 • Stuur ons alvast een foto van jezelf en/of je bedrijf (max. 4000x4000px)
  Zet bestanden hier neer of

  Reageer op dit bericht

  Sector
  Onderneming

  Gerelateerde berichten

  Herentals
  Herentals

  Digitale cadeaubonnen in Herentals

  Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

  Sector
  Onderneming
  Gemeente

  Veel gelezen in deze regio

  Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

  Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

  Turnhout
  Turnhout

  Zesde overname voor SwimmingMonkey

  SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer