Nieuws Kempen Starter van de week: vriendinnen openen babyspeciaalzaak Kleine Baas

Starter van de week: vriendinnen openen babyspeciaalzaak Kleine Baas

Starter van de week: vriendinnen openen babyspeciaalzaak Kleine Baas

NIJLEN – Toen ze in november vernamen dat het pand aan de Bouwelsesteenweg te huur stond, namen Lotte Van Dessel (31) en Renée Lieckens (25) de beslissing om er samen een babyspeciaalzaak te openen. Dit weekend opende Kleine Baas in Nijlen de deuren.

Lotte en Renée wonen allebei vlakbij hun nieuwe winkel en zijn al jarenlang vriendinnen. Nochtans werd de beslissing om een eigen zaak te beginnen redelijk impulsief genomen. Omdat ze beiden zelf recent mama zijn geworden lag de keuze voor een babyspeciaalzaak voor de hand.

“Bovendien is er hier in de buurt nog zo geen winkel. Wie een geboortelijst wil leggen moet naar Lier, Heist-op-den-Berg of Herentals. Die leemte willen wij met Kleine Baas invullen. We willen ons specialiseren in geboortelijsten”, legt Lotte uit. Het aanbod van Kleine Baas gaat van suikerbonen tot kleine boekentasjes en alles daartussen. Dat betekent dat de doelgroep kinderen zijn van 0 tot 2,5 jaar.

Kleine Baas heeft ook een eigen webshop maar koos toch voor een fysieke winkel. “Uit een marktonderzoek is gebleken dat mensen hun geboortelijst toch nog liefst in een echte winkel leggen. Bovendien krijgen ze op die manier advies”, zegt Lotte.

Zowel voor Lotte als Renée zijn het hun eerste stappen als ondernemer. Renée werkte in een tuincentrum en was ook nog dierenartsassistente. Lotte deed de boekhouding van haar echtgenoot, die wel al zelfstandige is. “We doen met deze zaak iets wat we graag doen. We hopen dat de Nijlenaars de weg naar onze winkel zullen vinden. Verder is het duimen dat er zoveel mogelijk kindjes geboren worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer