Nieuws Kempen Starter van de week: wat als… je kinderen weer uit hun kleren zijn gegroeid

Starter van de week: wat als… je kinderen weer uit hun kleren zijn gegroeid

Starter van de week: wat als… je kinderen weer uit hun kleren zijn gegroeid

IMG_4348Je kent het wel. Je koopt een wat duurder kledingstuk voor je kleine kapoen en voor je er erg in hebt, is het weeral te klein. Nathalie Wouters uit Olmen en Marjan De Muynck uit Mol kennen er alles van. Het bracht hen op het idee om te starten met de webshop Otters en Flamingo’s, waarmee ze 2dehands baby- en kinderkleding van bekende merken verkopen afkomstig van particulieren.

“Voor zover bekend zijn wij de eerste in Vlaanderen die het op deze manier doen”, zegt Marjan De Muynck. “We liepen rond met het idee om iets te beginnen met kwalitatieve kinderkleding en zijn dan gaan rondkijken wat er al bestond. Enerzijds heb je de besloten Facebook-groepen waarin vaak per opbod 2dehandse kinderkleding wordt verkocht en in Nederland vonden we voorbeelden van hoe wij het zagen.”

Makkelijk aanleveren
Wie via Otters en Flamingo’s kleertjes wil verkopen, kan die makkelijk aanleveren. Je bestelt een gratis verzendzak, vult die met te klein geworden kledij en stuurt die terug. Marjan en Nathalie maken de selectie, fotograferen, zetten online en zorgen voor de verzending. Als verkoper ontvang je 35% van de prijs wanneer het artikel is verkocht.

“We zijn fan van merkkleding, ook voor kinderen, maar beseffen en stellen zelf vast dat die vaak heel duur is voor de periode dat je kinderen de kleertjes kunnen dragen. De 2dehands verkoop van die toffe kleertjes is dus ideaal om bij te dragen aan een meer duurzame maatschappij”, aldus Nathalie en Marjan.

Op 29 februari jl. ging de site online. “Intussen zijn er al een 50-tal verzendzakken aangevraagd en bestaat het assortiment uit een 500-tal kledingstukken dat nu online staat. Dagelijks komen er bestellingen binnen van kopers”, vertelt het duo. Beiden hebben nog elk een andere job maar dromen ervan om in de toekomst hun brood te verdienen met Otters en Flamingo’s. In een eerste fase richten ze zich tot de Vlaamse markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer