Nieuws Kempen Starter van de week: zelfstandige in administratie op je 56ste

Starter van de week: zelfstandige in administratie op je 56ste

Starter van de week: zelfstandige in administratie op je 56ste

anne van genechtenAnne Van Genechten maakt sinds vorige maand haar 30 jaar ervaring in administratie en IT ten gelde als zelfstandig ondernemer. Ze werd daar min of meer toe gedwongen. Het bedrijf waar ze werkte, werd overgenomen en vervolgens werd ze uitgenodigd om in Kortrijk te gaan werken, maar dat zag ze omwille van de afstand niet zitten. Op haar 56ste koos ze voor een eigen ondernemingsnummer. Haar eerste klant heeft ze intussen binnen.

Anne woont in Scherpenheuvel maar groeide op in Mol en woonde lange tijd in Herentals. “Na mijn ontslag bij mijn laatste werkgever kreeg ik outplacement en begeleiding en ondernam ik allerlei pogingen om een nieuwe job te zoeken. Als die er al was, boden ze telkens het startersloon.”

Starterslabo
“Bij mij thuis waren ze zelfstandige en ook in de familie zijn er een aantal, dus dat zat er wel een beetje in. Omdat ik al zolang aan het zoeken was naar een nieuwe job, ben ik ook gaan kijken om te starten als zelfstandige maar dan zonder risico. Via een zoektocht op het internet ben ik uitgekomen bij het Starterslabo van de Vlaamse overheid en onder hun vleugels ben ik begonnen. Belangrijk voor mij was dat je nog een periode je sociale rechten als werkzoekende behoudt.”

“Na een voorbereiding van een aantal maanden ben ik begin januari effectief gestart onder de naam AVG Solutions. Ik richt mij naar KMO’s en zelfstandigen, ook in de horeca, bij wie het ontbreekt aan financiën om iemand in vaste dienst te nemen voor het voeren van de administratie. En tot bedrijven die opzien tegen de hele procedure om iemand in dienst te nemen en eventueel later te ontslaan. Ik werk als zelfstandige die je makkelijk kunt inschakelen, permanent of voor een bepaalde periode. Ik heb nu mijn eerste klant voor wie ik de administratie doe: klassement, facturatie, boekhouding, enz.”

Anne startte zopas ook met Horeca Info, een online platform dat zich richt naar horecazaken, hun klanten en leveranciers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer