Nieuws Kempen Starter van de week: Zero & Zo

Starter van de week: Zero & Zo

Starter van de week: Zero & Zo

TURNHOUT – Op het Zegeplein in Turnhout opent zaterdag 1 oktober Zero & Zo, de eerste plantaardige winkel in de Kempen. “Alles is er vegan en verpakkingsvrij”, zegt zaakvoerster Bieke Matheussen.

Bieke Matheussen en haar man Jan Vercammen leggen samen met schoondochter Didi De Vos de laatste hand aan de inrichting van de winkel. Didi wordt de uitbaatster van Zero & Zo. “Ze heeft als student deelgenomen aan de klimaatmarsen in Brussel. Nu brengt ze haar visie in de praktijk”, zegt Bieke.

Bieke omschrijft Zero & Zo als de eerste plantaardige winkel in de Kempen. “Al onze voeding- en wasproducten zijn vegan. Dat geldt ook voor onze natuurlijke verzorgingsproducten. Bovendien verkopen we nagenoeg alles verpakkingsvrij.”

“We menen dat de Kempen hiervoor klaar zijn. We voelen heel wat enthousiasme rondom ons. Zero & Zo wil deze veganproducten toegankelijker maken. Het is geen geitenwollensokkenwinkel.”

Zero & Zo werkt met lokale leveranciers. “Uiteraard zijn deze producten duurder dan wat je in discounters koopt, maar wel vergelijkbaar met A-producten uit warenhuizen”, zegt Bieke. “De prijs mag dus geen hinderpaal zijn om over te schakelen naar verpakkingsvrije vegan producten.”

Bieke en haar man Jan Vercammen baten in Oud-Turnhout al verscheidene jaren een private natuurlijke welness, Samana, uit. Als ondernemers zijn ze dus niet aan hun proefstuk toe. Voor schoondochter Didi is het wel een eerste ervaring als winkeluitbater, maar ze heeft er veel vertrouwen in dat de klanten Zero & Zo snel zullen ontdekken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Lieve M. 2022-09-30 16:21:35

Mooi artikel! De juiste naam is echter Zero &Zo (en niet Co)

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.