stefaan sarens

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals

De raad van bestuur van AZ Herentals heeft Stefaan Sarens aangeduid als de nieuwe voorzitter. De Gelenaar wil de ingeslagen weg verder zetten.

“AZ Herentals heeft de jongste jaren dankzij diverse specialisaties een unieke positie weten in te nemen in de regio en binnen het Vlaamse netwerk van ziekenhuizen”, zegt Stefaan Sarens. “Dit maakt dat de professionaliteit en het engagement van de artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers van het ziekenhuis volledig tot zijn recht komen en dit voor de inwoners van Herentals en de ruime Kempense omgeving. Maar er staan ons nog vele uitdagingen te wachten, niet in het minst de verdere samenwerking met de andere Kempense ziekenhuizen en de eerstelijnsactoren.’

Sarens is sinds 1996 werkzaam voor het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en was er achtereenvolgens regioverantwoordelijke, departementshoofd verpleging en adjunct-directeur. Sinds 2006 is hij er algemeen directeur. Daarnaast is hij bestuurslid binnen verschillende organisaties in de eerstelijnsgezondheidszorg.