Stephanie Mariën in haar nieuwe zaak Babyspa Lutilo. Foto: AF

Stephanie Mariën zet haar job on hold en opent Babyspa Lutilo

Babyspa Lutilo opende zondag feestelijk de deuren aan Eersels in Witgoor-Dessel. Stephanie Mariën zet even haar job als zorgkundige in het ziekenhuis in Turnhout on hold voor haar nieuwe zaak. “Officieel is het Babyspa Lutilo maar kinderen tot twaalf jaar kunnen bij mij terecht voor een wellnessmoment.”

Met een toonmoment opende Babyspa Lutilo zondag officieel de deuren. “Alles is gloednieuw”, glundert uitbaatster Stephanie Mariën. “De zaak is ondergebracht in twee containerunits. In het ene gedeelte komt een ontspanningsruimte, waarin kersverse mama’s bijvoorbeeld borstvoeding kunnen geven. In het tweede gedeelte staan twee badjes opgesteld. Vanuit de spa’s heb je een uniek zicht op de velden en de natuur, wat een extra rustgevend effect heeft. Vanaf het najaar zal ik trouwens ook kindermassages aanbieden.”

In het badgedeelte staan twee spa’s opgesteld en dat is niet toevallig. “Wellness doen mensen graag samen”, legt Stephanie Mariën uit. “Omdat er twee spa’s staan kunnen kersverse mama’s samen komen. Maar dat uitstapje voor vriendinnen is niet de enige reden. Ook broers of zusjes van baby’s kunnen meekomen. Ik heb mijn doelgroep immers uitgebreid naar kinderen tot twaalf jaar. Tijdens de bouw van mijn nieuwe zaak stond een badje bij ons in huis opgesteld. Mijn kinderen vonden het ook leuk om in de spa te gaan en dat deed mij besluiten om niet alleen te mikken op baby’s maar de leeftijd op te trekken tot twaalf jaar.”

In het spagedeelte staan twee badjes opgesteld. Foto: AF

Voor Stephanie Mariën breekt een nieuw avontuur aan. “Ik was werkzaam als zorgkundige op de materniteit in het ziekenhuis van Turnhout maar vorig jaar kreeg ik af te rekenen met een burn-out. Dat zette mij aan het denken. Omdat mijn man als loonwerker ook vaak uithuizig is, wilde ik een meer regelmatig leven krijgen in functie van mijn gezin. In mijn zoektocht naar een andere uitdaging kwam ik al snel bij dit idee. Tot voor kort was er immers nog geen babyspa hier in de buurt. Om mij volop op de nieuwe zaak te kunnen richten, ga ik één jaar in tijdskrediet.”

Om Babyspa Lutilo, die vernoemd is naar haar drie kinderen Lucie, Tille en Lou, te lanceren bij het grote publiek onderneemt Stephanie Mariën verschillende acties. “Ik ben de voorbije dagen flyers gaan uitdelen in crèches en bij onthaalmoeders in de regio. Een nieuwe zaak moet het vooral hebben van mond-aan-mondreclame en daarom zet ik ook in op sociale media. Ik werk alleen op afspraak maar op de website staan alle beschikbare momenten vermeld.”

Info: http://www.babyspalutilo.be