Nieuws Kempen Stig Broeckx: “Ondernemers: zorg goed voor uzelf”

Stig Broeckx: “Ondernemers: zorg goed voor uzelf”

Stig Broeckx: “Ondernemers: zorg goed voor uzelf”

DESSEL- Met vallen en opstaan. Letterlijk. Dat doet de gewezen profwielrenner Stig Broeckx. De Kempenaar wil met zijn verhaal andere mensen inspireren. Ook ondernemers. Op het ‘congrestival’ Forty Two, dat op 18 oktober plaatsvindt in Valkenburg, geeft hij tips en advies aan ondernemers. “Zorg fysiek en psychisch goed voor jezelf. Een ploeg leiden lukt niet als je een wrak bent”, vertelt hij.

Zijn droom is nog steeds om ooit het melkveebedrijf van zijn ouders in Dessel over te nemen. De weg daar naartoe is er een met de nodige hindernissen. Zo smakte hij 3 jaar geleden als beloftevolle wielerprof snoeihard tegen het asfalt. Door een zware hersenbeschadiging achtten de dokters het weinig waarschijnlijk dat hij ooit nog een normaal leven zou kunnen leiden. Maar de 29-jarige atleet vocht terug en intussen kan hij al opnieuw stappen. Fietsen en praten lukt steeds beter. “Ik heb moeten leren mijn tijd daarvoor te nemen”, zegt hij.

Doelen verleggen
Op 18 oktober vertelt hij voor het eerst zijn verhaal aan ondernemers. “Een goede dosis koppigheid helpt als je iets wil bereiken”, zegt Stig. “Als je iets echt wil, dan lukt het wel. Het heeft mij alvast geholpen, zowel bij mijn wielercarrière als bij mijn revalidatie. Maar diezelfde koppigheid heeft mij ook parten gespeeld tijdens mijn revalidatie. Ik wilde meteen en snel weer kunnen lopen en fietsen. Ik heb echt moeten leren om alles stap voor stap te doen. Eerst een bereikbaar doel stellen, en dat doel telkens weer verleggen. Mijn ogen waren altijd veel groter dan mijn mond. Ik heb moeten leren genieten en leren op tijd rust nemen.”

Dutje
Dat geldt voor alle ondernemers. “Ja, zorg goed voor u zelf”, zo luidt zijn tip. “Niet financieel, maar fysiek en psychisch. Dat is héél belangrijk. Je kunt toch moeilijk een ploeg mensen leiden, als je er zelf als een wrak bijloopt. Voldoende en goed slapen ook. Vroeger vond ik dat tijdverlies. Ik heb echt moeten leren om bijvoorbeeld een middagdutje te doen, na al die zware inspanningen tijdens de revalidatie. Ik voelde mij daarna altijd een stuk beter.”

Wie Stig Broeckx en de andere 41 inspirerende sprekers wil horen, vindt meer info over Forty Two via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer