Nieuws Kempen Story of Wortel verplaatst en uitgebreid naar 9 avonden

Story of Wortel verplaatst en uitgebreid naar 9 avonden

Story of Wortel verplaatst en uitgebreid naar 9 avonden

HOOGSTRATEN – Er valt ook een beetje goed nieuws op te tekenen uit de cultuursector in deze tijden. Productiehuis The Host Belgium uit Berchem kondigt aan dat het klank- en lichtspektakel The Story of Wortel zal worden verplaatst, maar ook uitgebreid naar negen avonden.

The Story of Wortel is een zogenaamde ‘immersive walk exprience’. Bijna 3.000 bezoekers zouden begin december tijdens 5 opeenvolgende avonden langs een 12-tal scènes wandelen. Die beelden samen het verhaal uit van een gezin dat tijdens de Belgische Revolutie van 1830 uit elkaar wordt gerukt wanneer Wortel-Kolonie in de as dreigt te worden gelegd.

Die aanlokkelijke premisse zorgde in september voor een rush op de tickets. “We zijn vrijwel uitverkocht”, zegt Yannick de Kleine van het organiserende productiehuis The Host Belgium in Het Nieuwsblad. “Mensen weten niet goed wat het is, maar zijn er wel nieuwsgierig naar.”

Hoewel The Story of Wortel volledig coronaproof beleefd kan worden, worden niet-essentiële verplaatsingen voorlopig afgeraden. “Bovendien werken we ter plaatse samen met brasserie Colonie 7, dat sinds de lockdown gesloten is. Nu we hebben bekendgemaakt dat de voorstellingen naar eind januari zijn verplaatst, zien we de ticketverkoop weer de hoogte ingaan. Daarom spelen we dit na de première op 23 januari nog 8 avonden. Zo kunnen we in totaal een kleine 5000 bezoekers ontvangen.”

Tickets voor The Story of Wortel kosten 20 euro voor volwassenen en 12 euro voor 12- tot 18-jarigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.