Nieuws Kempen Streeklekkers in een boek

Streeklekkers in een boek

Streeklekkers in een boek

elexir d'anversDe Turnhoutse journalist Dominic Depreeuw heeft een boek klaar over Antwerpse streekproducten. In ‘Stad aan de Stoof’ laat hij de lezer kennismaken met een 20-tal producenten, onder meer van de Elexir d’Anvers, Wycam’s borstbollen, Roggeverdommekes en Mokatines. Chef-kok Wim Rubbens bedacht een aantal recepten met deze ingrediënten.

De opdracht voor het boek kwam van de vzw Rurant, met thuisbasis in Geel. Dominic Depreeuw: “De reden om het boek te maken is dat Antwerpenaars te weinig weten van het bestaan van die producten. Op dat vlak heb ik de indruk dat we daar in de Kempen verder mee staan en dat mensen de geitenkaas van Polle en de Postelkaas toch meer beschouwen als iets van bij ons.”

Tijdens zijn research deed de journalist verrassende ontdekkingen. “Chocolatier Goossens bijvoorbeeld is een leverancier van het Witte Huis. Wanneer president Obama op staatsbezoek gaat, maakt hij het wapenschild in chocolade als relatiegeschenk.” Nog een ander wetenswaardigheidje: Toon Hermans was een grote fan van de borstbollen van Wycam’s. Hij sloeg ze in stukjes en stak ze tijdens zijn show ongezien in zijn mond.

‘Stad aan de Stoof’ is te koop in elke Standaard Boekhandel van de provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer