Nieuws Kempen Studenten Bedrijfsmanagement lanceren startersservice

Studenten Bedrijfsmanagement lanceren startersservice

Studenten Bedrijfsmanagement lanceren startersservice

thomas moreNegen laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement van de Thomas More Hogeschool in Geel lanceren een startersservice. Die krijgt de naam Start[Hi]er en richt zich vooral naar medestudenten die een eigen zaak willen starten. “We denken dat die sneller naar ons zullen komen dan naar Unizo, Voka of een andere organisatie”, zegt Ellen Van Gorp, een van de initiatiefnemers.

De studenten begeleiden de starters bij het opstellen van een businessplan, de administratieve en operationele opstart van de zaak en bieden ook nog nazorg aan. Zij doen daarvoor een beroep op de knowhow binnen hun eigen opleiding of gaan te rade bij collega’s van andere opleidingen.

Extra’s bieden
“Nu al bestaan binnen onze school small business projects, veelal in de technische richtingen”, vertelt Ellen Van Gorp. “Wij kunnen vanuit onze opleiding toch een aantal extra’s bieden zoals de hulp bij marketing, een financieel plan en mee brainstormen, hoewel het idee eigenlijk van hen moet komen.”

Het nieuwe project wordt vanavond gelanceerd tijdens een kick-off. Gastsprekers zijn Sebastiaan Schillebeeckx, oud-student van Thomas More die recent met een medestudent het platform Campr oprichtte, en Caroline Coolen en Nadja Van Mechelen van JCI. “Er heeft zich een 50-tal mensen ingeschreven”, weet Ellen Van Gorp. “Bij studenten leeft wel degelijk de zin om na hun studies te starten met een zelfstandige activiteit.” Naast studenten-ondernemers zijn ook andere mensen met plannen voor een zaak welkom bij Start[Hi]er.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer