Nieuws Kempen Studenten doen energie-auditis bij bedrijven

Studenten doen energie-auditis bij bedrijven

Studenten doen energie-auditis bij bedrijven

GEEL – Save More is een nieuw energieadviesbureau, opgericht door studenten Energietechnologie van de Thomas More hogeschool in Geel. Bij hydraulicaspecialist REM-B in Beerse zorgde een energie-audit al voor een stevige investering in het verder verduurzamen van het bedrijf.

Save More wordt opgericht om de studenten Energietechnologie op te leiden en relevante praktijkervaring te laten opdoen. Een aangenaam zijeffect is dat energieadvies voor kmo’s betaalbaar blijft. In de aanloop naar de lancering deed een student van Thomas More stage bij hydraulicaspecialist REM-B in Beerse.

“Dieter heeft een energie-audit gedaan in ons bedrijf”, zegt Paul Dickens, verantwoordelijk voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu (QHSE) bij REM-B. “Zo konden we nagaan hoe duurzaam we omgaan met energie. Een van de belangrijkste gevolgen was de volledig herziene verlichting in ons atelier. We investeerden zo’n 30.000 euro in nieuwe led-TL’s die afhankelijk van de hoeveelheid buitenlicht automatisch worden bijgestuurd. De terugverdientijd bedraagt minder dan 6 jaar. We realiseerden dus niet alleen een aanzienlijke besparing maar verbeterden ook de lichtopbrengst, het comfort en de kwaliteit van de verlichting.”

REM-B heeft een Charter Duurzaam Ondernemen en wil over een jaar het duurzaamheidscertificaat van Unitar, het United Nations Institute for Training And Research, behalen. De olie passeert er door een zuiveringsinstallatie, op het dak liggen 540 zonnepanelen en nieuwe bedrijfswagens moeten voldoen aan strenge uitstootnormen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.