Nieuws Kempen Studenten helpen boeren CO2 besparen

Studenten helpen boeren CO2 besparen

Foto: Thomas More

Studenten helpen boeren CO2 besparen

De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie van Thomas More Campus Geel slaan de handen in elkaar voor een energiestudie bij melkveebedrijven. Ze zoeken 15 melkveebedrijven om een gratis energiescan uit te voeren. Inschrijven kan tot 20 januari. Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. 

Geselecteerde bedrijven worden begin februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van 4 of 5 studenten energiescans uit in de geselecteerde bedrijven. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden op 21 mei 2021 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 19 februari tot 21 mei 2021.

Win-win

Voor het tweede jaar op rij voeren de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel energiescans uit bij melkveebedrijven. Daarvoor werken ze samen met collega-studenten van de richting Agro-en Biotechnologie.

Peter Alen, opleidingsmanager Energietechnologie bij Thomas More: “De studenten Energietechnologie en Agro-en Biotechnologie gaan voor een win-win. Het glaasje melk produceren met minder energie.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Leonie V. 2021-01-08 08:58:22

Goedemorgen,Lijkt het jullie ook interessant om deze studie uit te voeren in de kalverhouderij? Dan stellen wij ons graag kandidaat voor deze studie. U kan mij altijd contacteren voor meer info.Alvast bedankt.Leonie Vanlommel

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.