Nieuws Kempen Succesvolle Skilpod verhuist van Limburg naar Geel

Succesvolle Skilpod verhuist van Limburg naar Geel

Succesvolle Skilpod verhuist van Limburg naar Geel

skilpod bouw 4Het bouwbedrijf Skilpod heeft zijn intrek genomen in een nieuwe bedrijfshal aan de Acaciastraat in Geel. Tot eind vorig jaar werkte de onderneming vanuit Meeuwen-Gruitrode. “We ondernamen deze stap om de stijgende vraag te kunnen volgen met een modernere en beter uitgeruste productiesite”, vertelt medezaakvoerder Filip Timmermans.

Het gaat hard voor Skilpod. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Filip Timmermans en Jan Vrijs en produceert kant-en-klare woningbouwelementen. Die hebben heel verschillende toepassingen zoals een tuinkantoor, poolhouse tot mobiele kangoeroewoningen en volledige woningen. De elementen worden volledig in het bedrijf geproduceerd, inclusief sanitair, verwarming en bijvoorbeeld een keuken, en pas dan naar de werf gebracht zodat de plaatsingstijd tot een minimum wordt beperkt.

Veel voordelen
“Sinds begin januari zijn we volledig operatief vanuit Geel”, meldt Filip Timmermans. “We zijn allebei afkomstig van Ham en zochten een nieuwe locatie die niet ver uit de buurt was. De nieuwe hal heeft nog meer voordelen: grote poorten, de hoogte van de hal en de aanwezigheid van bruggen.”

De Skilpod-modules hebben afmetingen tot 12m op 4m en worden met uitzonderlijk vervoer naar hun bestemming gebracht. En dan biedt de nieuwe vestiging nog een voordeel, want die ligt naast het kanaal. “We werken nu enkel voor de Vlaamse markt maar krijgen ook veel vraag uit Nederland en Frankrijk. Transport over de weg is hier geen mogelijkheid, maar eventueel wel via het water.”

Skilpod heeft vijf mensen in vaste dienst en werkt daarnaast met verschillende onderaannemers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer