Nieuws Kempen SuperJump springt naar de digitale wereld

SuperJump springt naar de digitale wereld

SuperJump springt naar de digitale wereld

GEEL – Trampolinepark Superjump zet sinds dit jaar hard in op een digitale beleving in combinatie met de bestaande trampolines. Het bedrijf zoekt ook uit hoe het samen initiatieven kan uitwerken met zijn nieuwe buur: VR Base, dat virtual reality gaming aanbiedt.

SuperJump kan terugblikken op 2 bijzonder succesvolle jaren sinds de start eind 2017. Maar omdat de consument steeds nieuwe prikkels zoekt en de digitale wereld zijn intrede doet in de belevingswereld van kinderen en tieners, wil  SuperJump ook mee zijn met deze nieuwe evoluties en trends.

“Sinds begin februari hebben we een deel van het park omgevormd tot een soort digitale gamezone waar je trampolinespringen combineert met gamen”, vertelt zaakvoerder Joachim Heuvinck. “Als gebruiker zit je actief in één van de gekozen games en combineer je dus sport met gamen. Als je je aanmeldt, scant het systeem jou en zo word je een figuurtje binnen de game. Jouw bewegingen op de trampoline worden dan real time weergegeven in het computerspel. De technologie komt uit de VS. Volgens mij zijn wij in België de tweede die het nu aanbieden.”

SuperJump is gevestigd aan Yellow Park in Geel. Daar is pas nog een bedrijf bijgekomen dat digitale games aanbiedt: VR Base. Daar kan je met een VR bril een computerspel beleven alsof je er midden in staat.

“We zien mekaar niet als concurrenten”, zegt Joachim Heuvinck. “We overleggen geregeld en kijken hoe we kunnen samenwerken. Er is trouwens ook een leeftijdsverschil tussen de doelgroepen naar wie wij ons richten.”

VR Base is op dit moment actief in Geel, Mechelen en Lint maar plant dit jaar nog 3 nieuwe openingen. Ook SuperJump onderzoekt of het nog kan doorgroeien naar andere locaties én natuurlijk ook wat er nog meer mogelijk is op het vlak van digitalisering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.