Sweco Sudspidol copyright CHEM Visualisatie: Südspidol © CHEM

Sweco geeft vorm aan het ziekenhuis van morgen op mensenmaat

Ingenieurs- en architectenbureau Sweco stuurt het consortium SWECO/G.A.F./S.W.A.A. aan dat het ziekenhuiscomplex Südspidol in Esch-sur-Alzette (Luxemburg) voor het Centre Hospitalier Emile Mayrisch (CHEM) gaat ontwikkelen.

“We zijn enorm trots om Südspidol als full life cycle partner uit te werken", zegt Erwin Malcorps, business area president Sweco Belgium. "Dit project is een toonbeeld van onze onophoudelijke drang naar innovatie en versterkt onze positie als marktleider in de zorgsector. We zijn ervan overtuigd dat dit baanbrekende complex de standaard voor zorginfrastructuur aanzienlijk zal verhogen. Als frontrunner in ziekenhuisontwerp en -engineering past dit perfect in onze groeistrategie voor geïntegreerde bouwprojecten. Bovendien is dit een transitiegerichte opdracht die het welzijn van meerdere generaties zal beïnvloeden. Onze experts creëren de best mogelijke omstandigheden voor ‘healing environments’ waarbij de patiënt centraal staat.”

“Dit complexe, multidisciplinaire project wordt gestroomlijnd door Sweco’s geïntegreerde projectmanagement (IPM) aanpak", weet projectdirecteur Daniela D'Oosterlinck van Sweco. "Ons ervaren IPM-team zorgt voor het solide beheer van de verschillende projectaspecten, verbeterde project- en risicobeheersing, transparantie in processen en besluitvorming, slimme budgetcontrole en flexibele inzet van medewerkers. Met meer dan 50 stakeholders uit verschillende landen en die in vijf talen communiceren, is het essentieel om de coördinatielijnen strak te houden.”