SWECO Foto: Sweco (Elizaveta Pronina)

Sweco neemt sectorgenoot VK Architects+Engineers over

ANTWERPEN - MERELBEKE - Ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt sectorgenoot VK Architects+Engineers over via een Share Purchase Agreement. Door de krachten te bundelen wil men beter het hoofd bieden aan de opeenvolgende sociale, ecologische en technologische veranderingen.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium verklaart de overname als volgt: “Door megatrends zoals de energietransitie, de verstedelijking en de digitalisering ervaren wij een groeiende behoefte aan een geïntegreerde aanpak bij het ontwerpen van toekomstbestendige gebouwen en constructies. Die aanpak vereist een gespecialiseerde kennis van verschillende disciplines, wendbaarheid om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen en een soepele onderlinge samenwerking."

"Daarom is het zo belangrijk om een geschikte partner te vinden die dezelfde passie deelt. Met VK vormen wij een perfecte combinatie. Het is geweldig om te zien hoe duurzaamheid en innovatie zo goed verweven zijn in ons business- en bedrijfsmodel. ‘Transforming Society Together’ is ons gemeenschappelijk doel.”

VK Architects+Engineers is een multidisciplinair ontwerpbureau met ‘out of the box’- en langetermijndenken in zijn genen. Het bureau biedt architectuur- en engineeringontwerpoplossingen op internationale schaal met kantoren in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. De groep heeft een geconsolideerde omzet van ongeveer 70 miljoen euro en heeft ongeveer 600 architecten en ingenieurs in dienst.

“Samen met Sweco blijven wij koploper in het domein van duurzame projecten”, verklaart Paul Corbeel, CEO van VK Architects+Engineers. “Wij hebben de beste talenten met grondige expertise aan boord om dat mogelijk te maken. Onze ambitie om een partner voor de volledige levenscyclus te worden is in lijn met het leidend beginsel van Sweco: ‘Sustainability by design’.”

“Ook op het gebied van bedrijfscultuur zien wij veel overeenkomsten, met initiatieven die duidelijk het verschil maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en open communicatie. Bovendien spreken de Europese dimensie van de hele groep, de grensoverschrijdende mogelijkheden en de gedecentraliseerde manier van werken ons erg aan.”

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit, die in de eerste helft van 2023 wordt verwacht. Tot de afronding van de transactie zullen Sweco en VK als onafhankelijke bedrijven blijven opereren. Voor onze klanten verandert er voorlopig niets: zij zullen dezelfde hoogwaardige dienstverlening krijgen van dezelfde contactpersonen binnen de huidige teams. Sweco zal ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen overnemen.