miss tattoo benelux Foto: RR

Tattoo-artieste Daria Van Bael (22) uit Hulshout kroont zich tot Miss Tattoo Benelux

Tattoo-artieste en zangtalent Daria Van Bael (22) heeft een bijzonder jaar achter de rug. Ze verhuisde haar shop Blue Eyes Tattoo naar Hulshout en sinds maandag mag ze zich ook Miss Tattoo Benelux noemen. Het kroontje moet ze nog krijgen, maar goeie reclame en een reis naar Miami heeft ze al beet. “Iedereen was superenthousiast”, zegt ze. “Er zijn zelfs traantjes gevloeid.”

De naam Daria Van Bael doet bij televisiekijkend Vlaanderen mogelijk een belletje rinkelen. Als tiener nam ze deel aan The Voice Kids. In 2019 schopte ze het tot in de battles van het ‘echte’ The Voice. Daria heeft ook kunst in de vingers. Op haar achttiende richtte ze in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) haar eerste tattooshop in aan de woning van haar vader. Nadien verhuisde ze voor twee jaar naar Putte. Sinds dit jaar is ze gesetteld in Hulshout, waar ze in september haar shop officieel opende aan haar woning.

Kwaliteit

“Het nieuws leek wat onrealistisch”, reageert de nieuw Miss Tattoo Benelux. “Je begint aan zo’n verkiezing zonder verwachtingen, als een van de vijfendertig geselecteerden waarop je kon stemmen. In het begin stond ik in de online ranking nog onderaan, maar naar het einde toe bleef ik schommelen tussen de eerste en vierde plaats. Zondag kregen we de laatste tussenstand. Toen stond ik online op de eerste plaats, maar de jury moest nog wel oordelen.”

Daria trok naar Crowne Plaza aan Brussels Airport om zich voor te stellen. “Als kandidates moesten we er wat vertellen over onszelf, onze tattoos, de betekenis erachter en onze toekomstige tattooplannen”, zegt Daria. “Het blijft een missverkiezing. Je moet er dus wat goed uitzien, maar ook de kwaliteit van je tattoos is heel belangrijk. Een mooi compliment dat ik kreeg, is dat al mijn tattoos mooi samen passen, hoewel ik werk van zo’n tien artiesten op mijn lijf heb staan. Aan mijn sleeve werkten drie mensen, maar toch matcht alles.”

Eerste tattoo

Toen maandagavond het verlossende nieuws kwam, zat Daria met haar vriend en beste vriendin thuis nagelbijtend te wachten. “De opluchting was enorm”, zegt ze. “Voor het geval van een eerst plaats hadden we al wat cava klaargezet. Ik heb ook een groepschat gedaan met mijn mama en papa erbij. Iedereen was superenthousiast. Er zijn zelfs traantjes gevloeid.”

“Mijn eerste tattoo zette ik bij mezelf”, vertelt Daria. “Nadien volgden vrienden, kennissen en mijn mama en papa. Wat ik zelf belangrijk vind aan tattoo’s? Veel van mijn stukken hebben een betekenis. Anderen heb ik omdat ik ze heel mooi vind, zoals mijn ornamental rugstuk dat puur uit lijnen bestaat. Zoiets moet heel goed gezet zijn of het kan snel lelijk worden. Als artieste kijk ik natuurlijk altijd naar hoe iets gezet wordt wat grootte, plaatsing en dikte van lijnen betreft. Ik stel me altijd de vraag: gaat de tattoo over tien jaar nog mooi zijn?”

Miss Tattoo Worldwide 

De uitreiking van het kroontje en het officiële lint moet nog gebeuren, maar je als tattoo-artieste ook als Miss Tatto Benelux kunnen profileren, is ongetwijfeld een mooie reclame voor de shop van Daria. Het is nu afwachten of ze ook kans maakt op de titel van Miss Tattoo Worldwide. “Ik weet dat we met de organisatie in januari 2025 naar Miami gaan”, zegt ze. “Als Miss Tattoo Benelux win je die reis. Hoe het daar gaat verlopen, weet ik nog niet.”

Naast haar tattootalent zet Daria ook haar muzikale talenten nog steeds in. “Vorig weekend releasede ik met een vriend een cover van You are the reason van Sarah en Koen Wauters”, zegt ze. “Je vindt het online terug op streamingdiensten als Spotify en Apple Music.”