Technigroup behaalt label sportbedrijf Foto: Technigroup

Technigroup behaalt Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen

Technigroup besteedt veel aandacht aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers, onder meer door hen aan te zetten tot sport en bewegen. Die inspanningen worden nu bekroond met het officiële Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen.

Veel Vlaamse dertigers en veertigers hebben moeite om hun sport te combineren met werk en gezin. Om bedrijven te stimuleren om hun werknemers hierin te ondersteunen, heeft Sport Vlaanderen het label van Sportbedrijf in het leven geroepen.

Luc Vermeulen, HSEQ manager (Health, Safety, Environment and Quality) bij Technigroup, heeft het Label Sportbedrijf met open armen in ontvangst genomen. “Bij Technigroup hebben we een hoop sportievelingen in de rangen. Veel van onze collega’s zijn in hun vrije tijd enorm actief. Ze beoefenen allerlei soorten sporten: er zijn fervente wielrenners, veel vrouwelijke collega’s zijn actief in de paardensport en we hebben zelfs collega’s met een professioneel sportverleden. Al onze ideeën en initiatieven hebben we in een leuk sportbeleid gegoten, waarvoor we nu worden beloond met het Label Sportbedrijf.”

Het begon met enthousiaste Technigroupers

“In 2021 hebben we met een aantal collega’s onze eigen wielertenues ontworpen in samenwerking met Vermarc Sport. Kort nadien werd de eerste route uitgestippeld en scheurden onze Technigroupers door de Kempen tijdens een eerste gezamenlijke fietsrit. Dit viel zo in de smaak bij de collega’s dat we al snel andere initiatieven organiseerden zoals een groepswandeling, loopevenementen en sportieve teambuildings zoals een padeltoernooi. Sinds 2021 nemen we ieder jaar deel aan de Antwerp 10 Miles. In 2023 namen we ook deel aan de Antwerp Marathon.”

De wielerploeg van Technigroup. Foto: Technigroup

“Alle Technigroupers zijn vrij om bij te dragen aan ons sportbeleid. Zo vertegenwoordigen we verschillende afdelingen en sporten. We bekijken ieder jaar opnieuw naar welke evenementen er veel vraag is, zodat we zoveel mogelijk collega’s aantrekken om mee te doen. We kunnen rekenen op enkele sportambassadeurs die het touw trekken om evenementen te organiseren en collega’s in te schrijven.”

Er is altijd iets te doen

“Al deze activiteiten zijn niet enkel gezond, ze dragen ook bij aan onze familiale interne sfeer. We koppelen meermaals per jaar het nuttige aan het aangename. Zo organiseren we onze opleidingsdagen op vrijdagvoormiddag, gevolgd door ons ‘Technigroup Café’. Dan komt er een foodtruck (frieten met stoofvlees, pizza, pasta…) en organiseren we er een leuke activiteit bij. Het dartstoernooi eerder dit jaar was een schot in de roos. De erkenning die we nu krijgen van Sport Vlaanderen zet ons aan om verder te investeren in het welzijn van onze medewerkers.”