Nieuws Kempen Technigroup biedt oplossing voor verbetering luchtkwaliteit

Technigroup biedt oplossing voor verbetering luchtkwaliteit

Technigroup biedt oplossing voor verbetering luchtkwaliteit

Technigroup uit Herentals, gespecialiseerd in industriële technieken, heeft bij De Neef Chemical Processing uit Heist-op-den-Berg een steen verlegd voor een beter milieu. Het plaatste er recent een installatie met ingrijpende verbeteringen voor de luchtkwaliteit.

De Neef Chemical Processing – kortweg DNCP – uit Heist-op-den-Berg is gespecialiseerd in het recycleren en zuiveren van solventen en chemicaliën. Bij de verwerking van deze chemische producten komen emissies vrij die gecapteerd moeten worden. “Dat gebeurde voorheen volledig op een actieve koolfilter”, aldus Technigroup. “Door de gassen op hun beurt te recycleren, vermindert de impact op het milieu drastisch. DNCP zocht een oplossing die voorkwam dat de gassen zouden ontsnappen en weer in de lucht terecht zouden komen.”

Technigroup vond die oplossing door de gassen te gaan koelen. “Door middel van koeling kunnen in dit geval de gassen gecondenseerd en gerecupereerd worden. Daarom werd een luchtgekoelde chiller geïnstalleerd met een koelvermogen van 85 kW, koelmiddel R-32 (GWP 675), met buffervat en alle bijhorende hydraulische appendages die noodzakelijk zijn in een gesloten systeem.”

Voor dit project werd de beschikbare ruimte optimaal benut dankzij een verhoogde draagconstructie. Hierop werd de nieuwe chiller geïnstalleerd. Voor het secundaire leidingwerk, die door een ATEX-zone loopt, is roestvast staal gebruikt.” Zo is DNCP voorzien van een veilige, milieuvriendelijke oplossing.”

Technigroup, ontstaan in 1973, is gespecialiseerd in industriële koeltechniek, HVAC voor de industrie, EX- installaties en koelmachines op maat. Vanuit de vestiging in Herentals bedient het bedrijf internationale en lokale bedrijven in onder andere de voedingsindustrie, de (petro)chemie, de kunststofwereld, drukkerijen, de nucleaire sector, de metaalnijverheid en de wereld van de micro-elektronica en IT.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.