Nieuws Kempen Terreurdreiging leidt tot gamma-uitbreiding bij De Raat

Terreurdreiging leidt tot gamma-uitbreiding bij De Raat

Terreurdreiging leidt tot gamma-uitbreiding bij De Raat

de raatDe aanslagen in Parijs en terreurdreiging in ons land inspireerden De Raat Security Products uit Herentals tot een uitbreiding van het gamma. De fabrikant en groothandel van brand- en inbraakwerende kluizen biedt sinds anderhalve week ook kogelwerende veiligheidscabines aan. Ze heeft daarvoor een exclusiviteitscontract gesloten met de Griekse fabrikant KIBO voor de verkoop in de Benelux en Frankrijk.

“Kort na de aanslagen in Parijs werd ik gecontacteerd door de Griekse fabrikant”, vertelt Bart Berkvens, sales manager bij De Raat. “We krijgen geregeld aanbiedingen, maar dit leek ons interessant. Samen met de mensen van ons moederbedrijf in Nederland hebben we verder contact gehad, wat ertoe leidde dat wij de cabines exclusief gaan verdelen in de Benelux en Frankrijk.”

Bomaanslag
De cabines zijn leverbaar in verschillende afmetingen en in twee veiligheidsniveaus voor 1 tot 12 personen. Ze zijn uitgerust met schietgaten voor zelfverdediging en binnen zijn er airconditioning/verwarming, een werkblad met stoel, intercom, noodverlichting, enz. En belangrijk: zowel de wanden als het glas houden kogels tegen. De cabine is ook niet verankerd in de grond en dat heeft een specifieke reden. Bart Berkvens: “Bij een eventuele bomaanslag kan ze even van de grond worden getild, wat de kans op overleven groter maakt.”

De cabines kunnen worden gebruikt als portierslogo, bij politiebureaus, ambassades, banken, ministeries, enz. Nu al staan er KIBO-veiligheidscabines bij de Verenigde Naties, US Airforce, US Navy, UK Ministerie van Defensie, ministeries in Australië en Vietnam en een kerncentrale in Duitsland.

Bij De Raat houden ze begin deze week een salesmeeting om te kijken hoe ze de markt gaan benaderen. “Het is moeilijk te voorspellen hoe de verkoop zal lopen”, aldus Berkvens. “Ik had recent iemand van de federale overheid aan de lijn in verband met een ander project en hij informeerde meteen of die ook werden verhuurd en uit stock leverbaar waren. Onze vertegenwoordiger in Parijs gaat ze ook in Frankrijk aanbieden. Mogelijk zijn daar meer opportuniteiten omdat ze er effectief met aanslagen zijn geconfronteerd.”

De Raat zal de KIBO-cabine in april aan het Belgische publiek voorstellen op Infopol in Kortrijk, een beurs voor politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer