Nieuws Kempen Texfinity kan met extra kapitaal eigen nieuwe wasmachines produceren

Texfinity kan met extra kapitaal eigen nieuwe wasmachines produceren

Texfinity kan met extra kapitaal eigen nieuwe wasmachines produceren

TexfinityTwee business angels van BAN Vlaanderen injecteren vers kapitaal en kennis in de specialist in industriële wasmachines Texfinity nv uit Arendonk. Het bedrijf, dat al tweedehands wasmachines voor grootgebruikers levert, kan dankzij deze bijkomende middelen de fabricage van eigen nieuwe machines opstarten.

Texfinity werd in 2009 opgericht door een aantal ondernemers met jaren ervaring in de sector. De onderneming levert in meer dan veertig landen tweedehandse industriële wasmachines en bijhorende diensten aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en hotels.

De kapitaalverhoging en samenwerking met BAN Vlaanderen komen er om in te spelen op een veranderende markt. Texfinity-CEO David Wollants: “Wij hebben de ambitie om verder door te groeien en opnieuw te investeren. Tweedehandse machines vragen om de aanleg van een grote stock, wat onze bedrijfsstructuur zwaar maakt. Daarnaast zien we dat in de economische context van vandaag gebruikers hun machinepark minder vlug vervangen waardoor het voor ons moeilijker wordt om oudere machines te vinden”, aldus Wollants.

Om op deze nieuwe marktcondities te kunnen inspelen, besloot Texfinity de stap te zetten en zelf nieuwe machines te gaan fabriceren onder de merknaam Texfinity. David Wollants: “Ons werkingskapitaal zit grotendeels in onze tweedehands voorraad. We moesten dus op zoek naar extern geld.”

Assemblage in Arendonk
Texfinity genereert vandaag het gros van zijn omzet nog uit tweedehands, maar de fabricage van nieuwe machines komt op snelheid. De onderneming besteedt de productie van niet-kritische onderdelen uit maar assembleert de machines volledig zelf in haar eigen productiehal op de industriezone Hoge Mauw in Arendonk. De omzet van nieuwe machines groeit organisch uit de bestaande tweedehandsmarkt; nogal wat klanten nemen zowel tweedehandse als nieuwe machines af. Op die manier kan Texfinity zijn strategie verder ontwikkelen en bouwen op het netwerk en de contacten die het de jongste zes jaren heeft opgebouwd.

De onderneming wil in de toekomst verder inzetten op eigen ontwikkeling en productie en kiest ook duidelijk voor een verdere ontwikkeling van zijn internationale omzet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer