Nieuws Kempen The Booking Company start ijsbar om muzieksector te steunen

The Booking Company start ijsbar om muzieksector te steunen

The Booking Company start ijsbar om muzieksector te steunen

VOSSELAAR – Boekings- en managementkantoor The Booking Company gooit het even over een andere boeg. Omdat door de coronacrisis de evenementensector zo goed als stilgevallen is, opent zaakvoerster Kim Schillebeeckx voorlopig een ijsjesbar. Het is de bedoeling dat de muzikanten van het boekingskantoor daar ook nog profijt van hebben.

De coronacrisis heeft de afgelopen maanden voor moeilijke tijden gezorgd. Veel sectoren zijn zwaar getroffen, waaronder ook de evenementensector.  Bij Kim Schillebeeckx van boekings- en managementkantoor The Booking Company was dit niet anders. Alle optredens van haar artiesten werden op korte tijd volledig gecanceld tot september. Stilzitten staat niet in haar woordenboek, snel schakelen was de boodschap en dus bedacht Kim een uniek belevingsconcept: een pop-up ijsjesbar met vers schepijs, verfrissende drankjes of kopje op een unieke locatie met leuke sfeermuziek en in een ecologisch kader in Vosselaar. Deze pop-up ijsbar opent vrijdag 19 juni. Mascotte van de ijsbar wordt viervoeter Bruno. De Labradoodle is ook bij The Booking Company een bekend gezicht en geeft nu zelfs zijn naam aan de bar: Bruno’s ijsjesbar.

Een deel van de opbrengst schenkt Kim aan LIVE2020, een solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector die door het coronavirus zijn getroffen, #UnitedForLiveMusic.

Ook de artiesten van The Booking Company komen regelmatig langs. De kans is dus groot dat je de komende zomer jouw idool bij Bruno’s ijsjesbar ziet.

Ecologische aanpak 

Er wordt extra ingezet op ecologische uitbating. Alle verbruiksgoederen worden voorzien in kartonnen en bamboe variant, zelfs de vlootjes en potjes waarin het ijs wordt geserveerd. Dranken worden geschonken in glazen flesjes. De stroom komt zoveel mogelijk van hernieuwbare energie. Er worden mobiele zonnepanelen geïnstalleerd op de verkoopscontainer die elektriciteit laadt in een mobiel accusysteem.   Verder worden ook de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus streng in acht genomen.

Fiets – locatie

Bruno’s ijsjesbar staat opgesteld ter hoogte van Knooppunt 70 in Vosselaar, dichtbij de ingang van het 300ha grootte Grotenhoutbos. Die locatie is gekozen omdat het een plaats is waar veel fietsers en wandelaars komen. De bar wordt ook een rustpunt voor fietsroute KOORT. KOORT, staat voor Kinderen ontdekken omgeving rond Turnhout, een succesformule die 10 jaar geleden werd opgestart door Jan Schillebeeckx, de vader van Kim. De fietstocht is speciaal gemaakt voor kinderen om hen op een plezante en leerrijke manier de omgeving rond Turnhout te leren ontdekken. De tocht wordt opnieuw van onder het stof gehaald en omgevormd tot een familietocht in zowel een fiets- als wandel-versie

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.