Nieuws Kempen The Sniffers Balen gaat samen met Intero Integrity Services

The Sniffers Balen gaat samen met Intero Integrity Services

The Sniffers Balen gaat samen met Intero Integrity Services

BALEN/TRICHT – Intero Integrity Services, dienstverlener van inspectiediensten en industriële toepassingen voor de olie-, gas- en petrochemische industrie kondigt aan dat het The Sniffers uit Balen heeft overgenomen. The Sniffers is gespecialiseerd in emissiemonitoring en pijpleidinginspecties.

The Sniffers werd opgericht in 1991 in België en biedt zijn klanten een breed gamma aan diensten om emissies te beperken door onder andere LDAR programma´s of emissiemetingen op opslagtanks. Daarnaast biedt het bedrijf ook energiebesparende programma´s aan om flare- en stoomverliezen te beperken en beschikt het over verscheidene diensten om de integriteit van het ondergronds pijpleidingnetwerk van klanten te monitoren. Met 750 projecten op jaarbasis en 90 technische experts biedt The Sniffers een uitmuntende dienstverlening voor verschillende olie- en gasbedrijven verspreid over de wereld.

Complementair

Volgens Rienk de Vries, Intero´s CEO, zal de overname van The Sniffers Intero Integrity Services als geheel versterken en een stap voorwaarts zijn om klanten te helpen om hun doelstellingen te behalen op het gebied van het milieu en duurzaamheid. “Daarnaast draagt deze acquisitie bij aan onze positie in internationale markten. Hun ervaring en klantenbestand samen met dat van ons zal nieuwe mogelijkheden brengen om een nog groter dienstenpakket te kunnen bieden aan onze huidige en nieuwe klanten”, stelt de Vries. Bart Wauterickx, CEO van The Sniffers, voegt toe: “Ons team kijkt ernaar uit om in zee te gaan met Intero Integrity Services en om samen onze groeiambitie verder te zetten. Onze expertise in emissiereductie en onze pijpleidingdiensten kunnen nu aan meer klanten wereldwijd worden aangeboden. The Sniffers zal hen helpen om hun ambities rond milieu en duurzaamheid waar te maken. Klimaatconferenties zoals COP25 en de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid dragen bij aan de positieve economische vooruitblik voor The Sniffers. Deze overname zal onze globale expansie naar een hoger niveau tillen.“ Intero is trots op de acquisitie van The Sniffers. De synergiën tussen beide bedrijven zijn veelbelovend. Het dienstenpakket van The Sniffers wordt toegevoegd aan Intero´s huidige portfolio.

Intero

Intero Integrity Services is specialist om olie-, gas- en petrochemische sites zo schoon, veilig en optimaal onderhouden mogelijk te houden. Intero voorziet internationale klanten van een uitgebreid gamma aan inspectiediensten en industriële toepassingen. Het bedrijf stelt 350 mensen te werk en het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Daarnaast beschikt het over 16 kantoren wereldwijd. In 2017 werd Intero gekocht door First Reserve, een toonaangevende wereldwijde private equity-investeringsfirma exclusief gericht op energie. First Reserve heeft sinds de oprichting een duurzaam netwerk van wereldwijde relaties ontwikkeld en USD 32 miljard aan totaal kapitaal bijeengebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer