Nieuws Kempen Thomas Dirkx opent nieuwe infr-frastructuur

Thomas Dirkx opent nieuwe infr-frastructuur

Foto: Facebook Jacques Vermeire

Thomas Dirkx opent nieuwe infr-frastructuur

Thomas Dirkx , zaakvoerder van DDT – Dakwerken Dirkx Thomas – en van Algemene Schrijnwerkerij Thomas Dirkx heeft afgelopen weekend zijn nieuwe bedrijfspand in Weelde ingehuldigd met een opendeurdag en grote openingsreceptie. Om het geheel wat extra punch te geven, trommelde Thomas een BV op die niet eens zo ver gezocht was: DDT zag dat het oké was.

 

Thomas Dirkx begon aan de plannen voor een nieuw kmo-pand vorig jaar in oktober. “Op de vorige locatie zaten we te klein. Ik had het pand destijds samen met mijn broer gekocht, en hij heeft nu alles overgekocht. Hij is eigenaar van AutoWeld, en zal nu zijn bedrijf verder uitbouwen op de oude locatie.”

Thomas vond een nieuwe kmo-grond van 4.000 m2 aan Weelde-Statie, dat ontwikkeld was  door het IOK en de gemeente. “Hier realiseerden we nu 300 à 340 m2 aan kantoren, 950 m2 aan opslag en nog eens een werkplaats met machinepark van een 550 m2. Daarnaast zijn er ook twee conciërgewoningen op de site, voor de algemene schrijnwerkerij en voor DDT.”

Want Thomas Dirkx is zaakvoerder van twee bedrijven. Algemene Schrijnwerkerij Thomas Dirkx richt zich vooral op timmerwerk, van keukens, maatkasten, parket tot binnendeuren en zelfs daktimmer. “Hiermee doen we alles wat met hout te maken heeft.” Daarnaast runt Thomas nog DDT, een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakdichting. “Dat gaat van platte daken en dakwerken naar koper- en zinkwerk.”

Intussen werken er zo’n 16 personen in beide bedrijven. “Het loopt soms wat in elkaar over, beide bedrijven zijn heel complementair.”

Voor de opening contacteerde Thomas Dirkx de Vlaamse komiek Jacques Vermeire. Hij vertolkte jarenlang het gesmaakte typetje DDT in de komische serie FC De Kampioenen. “Mijn dochter is een grote fan van De Kampioenen, dus het was een mooie opportuniteit om hem eens te laten komen. ’s Avonds heeft hij – als Jacques – ook een speech gegeven en wat moppen getapt. Het was een heel plezante omkadering. En de kinderen konden intussen TikToks maken met zijn dochter Julie.”

Heel wat meer mensen dan verwacht kwamen een kijkje nemen in het nieuwe bedrijfsgebouw. “Maar alles is veilig verlopen. Op de receptie ’s avonds was 450 man. Voor de drank en de versnaperingen kozen we ervoor om het goede doel te steunen. Een sterke groep van zo’n 13 mensen werkten voor de ‘Maud & Vic-Foundation’. Na het feest konden we hen een mooie cheque van 3.000 euro meegeven. ”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.