Bouwplannen Thomas More Campus Geel Een impressie van de binnenkant van de vernieuwde campus. Foto: a2o architecten – Ontwerpatelier Peter Jannes

Thomas More breidt Campus Geel fors uit

Vanaf volgend academiejaar (2024-2025) start Thomas More met het grondig vernieuwen van Campus Geel. De hogeschool zal de campus niet alleen renoveren, maar ook uitbreiden.

Campus Geel ondergaat vanaf volgend academiejaar een stevige facelift. Dan start de Thomas More-hogeschool met Masterplan Geel, een ontwerp dat de campus de komende jaren een groene en uitnodigende uitstraling zal geven. De werkzaamheden gebeuren gefaseerd om de lessen niet te fel te storen. In een eerste fase zal de A-blok een uitbreiding en energetische renovatie ondergaan. Die start in het voorjaar van 2025. Daarna volgen de andere blokken. De hogeschool wil zo van Campus Geel een echte thuis maken voor haar studenten en medewerkers.

Kloppend hart

Campusmanager Toon Claes: "Het vernieuwde studentenrestaurant wordt het kloppend hart van de campus. Zo zal je er niet alleen kunnen eten of drinken, maar ook tussen de twee lessen door aangenaam kunnen werken. Bovendien komt er in de buurt van het restaurant een gezellige koffiebar waar ook events kunnen plaatsvinden. Via het dakterras op de bovenverdieping heb je dan een prachtig zicht op het groen rond de campus."

Naast het vernieuwde studentenrestaurant, komt er ook een gloednieuw onthaalgebouw en zullen extra verdiepingen op de lesblokken worden gezet die toegankelijk worden gemaakt door liften. In de plannen is er niet alleen aandacht voor de sociale functies, maar ook voor duurzaamheid. "Duurzaamheid staat echt voorop bij de renovatie van onze campus. We isoleren waar mogelijk en zullen duurzaam verwarmen. We maakten al een start met de recente installatie van 1.464 zonnepanelen op onze daken en zullen in een latere fase het sanitair waar kan op regenwater aansluiten. Bovendien trekken we de kaart van groene mobiliteit en bouwen we een ondergrondse fietsenstalling", voegt Claes toe.

Opleidingshart

Daarnaast start de hogeschool in de loop van volgend academiejaar ook met de bouw van een nieuwe lesvleugel. De H-blok wordt het opleidingshart voor alle medewerkers en studenten van de lerarenopleidingen op Campus Geel. De oplevering van het nieuwe gebouw is voorzien in 2027.