Nieuws Kempen Thomas More zoekt bedrijven die een nieuwe frisse kijk op hun onderneming willen

Thomas More zoekt bedrijven die een nieuwe frisse kijk op hun onderneming willen

Thomas More zoekt bedrijven die een nieuwe frisse kijk op hun onderneming willen

De laatstejaars studenten bachelor Bedrijfs- en officemanagement van Thomas More zijn op zoek naar bedrijven waarvoor ze dit najaar kunnen werken aan real-life projecten. In het vak ‘Practice Enterprice’ nemen ze een idee of een project van jouw bedrijf of organisatie onder de loep en helpen de zaakvoerders met een frisse kijk.

Daarvoor werd het ficitief studentenbedrijf Sandgate60®, opgericht. Het is de bedoeling dat de studenten voeling krijgen met het échte werk: bedrijfsexpertise, professioneel contact met opdrachtgevers, projectmanagement, deadlines en overleg.  Ze werken toe naar een kwalitatief resultaat binnen een duidelijk afgelijnd project. Het resultaat is een win-win voor alle partijen!

De projecten kunnen uit diverse sectoren komen, zowel nationale als internationale bedrijven, KMO’s, lokale middenstand, partners in education, starters en VZW’s.  De studenten staan open voor zowel profit als non-profit organisaties.

De projecten lopen gedurende drie maanden, van oktober tot december 2020. Het studententeam werkt enkele uren per week vanuit de school aan het project, begeleid door ervaren docenten. Als opdrachtgever ben je in deze periode regelmatig bereikbaar en ondersteun je de studenten met jouw know-how, advies en feedback.

Concreet zijn de studenten op zoek naar business concepten, marketing, sales of HR-opdrachten. Bijvoorbeeld een haalbarheidsonderzoek naar het gebruik van elektrische fietsen als alternatief vervoermiddel bij een internationaal bedrijf, of een plan uitwerken voor een rookvrij bedrijf, of een nieuwe productlijn uitwerken voor de lokale en exportmarkt, of een financieel, commercieel en rechtsgeldig kader uitwerken van een lokale sociale accelerator. Het aantal mogelijkheden is enorm.

De afgelopen deden al heel wat bedrijven beroep op de hulp van de studenten. Meer dan 400 studenten gingen in het verleden die uitdaging al aan om dergelijke projecten succesvol af te ronden.

Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met opleidingsmanager Kate Van Dessel, kate.vandessel@thomasmore.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer