Nieuws Kempen Thuiswerk is voor velen nog wat zoeken, merkt Novare

Thuiswerk is voor velen nog wat zoeken, merkt Novare

foto: Andrea Piacquadio

Thuiswerk is voor velen nog wat zoeken, merkt Novare

OUD-TURNHOUT – opleidings- en begeleidingsorganisatie Novare stelt vast dat thuiswerk, of telewerk, wat nu tijdens de coronacrisis veel wordt gedaan, nog een moeilijke start kent voor velen. Dat blijkt uit een enquête die de opleidingsonderneming hield.

Novare verzorgde eerder deze week een webinar over de do’s en don’ts van thuiswerken in Corona-tijden. Daarvoor bleek heel wat interesse.  Het webinar ‘thuiswerken in Coronatijden’ trok meer dan 1.000 inschrijvingen. Aan dat webinar is ook een rondvraag gekoppeld over thuiswerk. Daaruit blijkt dat veel huiswerkers nog op zoek zijn naar de juiste tips en tricks.

48% van de bevraagden zegt in alle rust te kunnen werken en alles onder controle te hebben. 40% vindt het puzzelen, maar voelt er zich meestal goed bij. Slechts 3% geeft aan dat het een gekkenhuis is en alles chaotisch verloopt.

Er werd ook gevraagd naar de grootste uitdagingen die bij thuiswerk komen kijken. 26% van de deelnemers vindt het moeilijk om het thuiswerken te organiseren en coördineren. 25% geeft aan dat concentreren niet eenvoudig is. 22% vindt het niet evident om de communicatie af te stemmen op de collega’s. Respectievelijk 14 en 13% van de deelnemers zag de ondersteuning van collega’s en het aanleren van nieuwe gewoonten als grootste uitdagingen.

Veel thuiswerkers worstelen er dus nog mee om zich zodanig te organiseren dat er voldoende tijd is om gefocust te werken.

Ruimte voor gezelligheid

Voorts werd er het webinar voor gepleit om toch ook tijd te maken voor het organiseren van leuke informele babbels onder collega’s, bijvoorbeeld bij een virtuele koffie of een digitaal happy hour op vrijdag. De mix van plezier, gezonde stress en focus leidt tot een gezonde cocktail voor thuiswerken.

Over Novare

Novare is een opleidings- en begeleidingsorganisatie uit Oud-Turnhout die zich voornamelijk richt op een goede afstemming tussen persoonlijke veerkracht en werkbaar werk waardoor mensen hun werk graag en goed kunnen doen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.